12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCosmin Contra, victorios, dar supărat

Cosmin Contra, victorios, dar supărat

Toate cele trei echipe care au evoluat pe teren propriu în prima zi a optimilor de finală ale Cupei României la fotbal s-au calificat în faza următoare a competiţiei.

Până acum, prin cele mai multe emoţii până a ajuns în sferturile de finală ale Cupei României a trecut FC Timişoara. Elevii lui Cosmin Contra au avut nevoie de loviturile de departajare pentru a-i învinge în optimile de finală pe jucătorii de liga a doua de la Voinţa Sibiu. La finalul celor 90 de minute scorul era egal, 1-1, după golurile marcate de Goga ’13, pentru FC Timişoara, respectiv Bunea ’88, pentru Voinţa Sibiu. Tabela a arătat acelaşi rezultat (1-1) şi după 120 de minute de joc, dar în final, timişorenii s-au impus cu 5-4. În ciuda victoriei obţinute, Contra s-a declarat însă nemulţumit de jocul echipei sale. „Cum am anticipat, a fost un meci greu, am simţit că aşa va fi. În a doua repriză ne-am relaxat, Bourceanu a greşit şi am rămas cu un om în minus, pe un teren greu din cauza ploii. Aşa ne-am pregătit, aşa am jucat, un meci foarte slab. Singurul lucru bun e că ne-am calificat. Acest meci trebuie să fie un semnal de alarmă pentru mine şi pentru jucători. Dacă se va repeta o asemenea prestaţie, vor sta în tribună şi vor juca poate cei de la echipa a doua. Nu-i posibil ca astăzi toţi jucătorii, inclusiv eu, să ne prezentăm la meci aşa cum am făcut-o. Cei care nu au atitudinea potrivită nu vor juca, veţi vedea că aşa va fi”, a spus Contra.

La rândul său, preşedintele Comitetului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat că va discuta cu jucătorii, pentru a vedea ce se întâmplă. Referitor la prezenţa la meci a fostului tehnician al echipei timişorene, Duşan Uhrin Jr., Chivorchian a precizat că acesta a venit să vadă meciul şi că nu se ia în calcul o revenire a acestuia pe banca tehnică a formaţiei bănăţene.

Dinamo a rămas fără Torje

Victoria dinamoviştilor, cu 3-1, în faţa echipei de liga secundă Alro Slatina, din optimile Cupei, a fost umbrită doar de pierderea mijlocaşului Gabriel Torje. Practic, meciul a fost tranşat în prima jumătate  de oră, după ce dinamoviştii au marcat prin Niculae (‘3) şi Alexe (‘8 şi ’36), iar oaspeţii au înscris prin Bârsan (’39). Din păcate pentru roş-albi, în minutul 79, Gabriel Torje a fost înlocuit, după numai 16 minute de joc, deoarece s-a accidentat. Acţionarul FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, după meci, că regretă accidentarea Torje, menţionând că jucătorul va fi indisponibil cel puţin două săptămâni. „Sunt trist că l-am pierdut pe Torje pentru minimum două-trei săptămâni. I se va face o ecografie, cred că este o întindere. Pentru noi era important meciul cu Gaz Metan Mediaş (n.r. – etapa a XIII-a a Ligii I), un meci foarte greu. Pentru acest meci nu-l avem pe Garat, accidentat, pe Moţi, suspendat, şi acum pe Torje”, a spus Borcea.

Câinii îşi aşteaptă salariile restante

După meci, jucătorii s-au declarat mulţumiţi de rezultat, dar nu au uitat să amintească de salariile pe care nu şi le-au primit de multă vreme. „A fost o misiune aproximativ uşoară, dar şi pentru că am marcat repede. I-am studiat pe adversari pe casete, după meciul lor cu FC Vaslui. Sperăm că vor veni şi banii. Avem restanţe mai mari de luat decât cei de la Rapid. Trebuie să ne facem treaba, vor veni şi banii mai devreme sau mai târziu”, s-a arătat optimist Marius Niculae, atacantul echipei Dinamo după Victoria cu Alro. 

 

Marţi

FC Braşov-Universitatea Cluj 2-1

FC Timişoara-Voinţa Sibiu 5-4

Dinamo Bucureşti-ALRO Slatina 3-1

Ieri

CFR Cluj-FCM Târgu Mureş*

Steaua Bucureşti-Sportul Studenţesc*

* meciuri încheiate aseară, după închiderea ediţiei

 Azi

Pandurii Târgu Jiu-Universitatea Craiova, ora 18.30

Astra Ploieşti-Rapid Bucureşti, ora 20.45

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă