19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord refuza reluarea negocierilor pentru un acord nuclear

Coreea de Nord refuza reluarea negocierilor pentru un acord nuclear

Guvernul de la Phenian a transmis, sâmbată, că refuză reluarea negocierilor pentru încheierea programului său nuclear. În schimb, Coreea de Nord cere semnarea unui tratat de pace cu SUA, care să ridice o serie de sancțiuni impuse de comunitatea internațională, relatează Reuters.

Declarația ministrului de externe nord coreean vine după ce Obama și presedintele sud coreean Park Geuh-hye au susținut, vineri, că sunt deschiși să negocieze cu Phenianul legat de ridicarea sancțiunilor internaționale,  în cazul în care Coreea de Nord își va abandona ambițiile nucleare.

Dacă Statele Unite insistă să aleagă o cale diferită, peninsula coreeană va vedea doar cum capacitatea noastră nelimitată de intimidare nucleară va crește în continuare”, a declarat ministrul de externe nord coreean.
 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă