12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord mobilizează noi baterii de rachete

Coreea de Nord mobilizează noi baterii de rachete

Coreea de Nord a mobilizat baterii noi de lansatoare de rachete la frontieră, capabile să lovească ţinte situate dincolo de Seul, a anunţat ieri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Unităţi de artilerie nord-coreene au fost reperate înlocuind o serie de baterii de rachete cu o versiune modernizată, precizează agenţia.

Faptul că noile lansatoare de rachete multiple, cu o rază de acţiune maximă de 70 de kilometri, ar putea să atingă ţinte situate dincolo de capitala sud-coreeană a fost confirmat pentru agenţia de presă de către un oficial guvernamental sub protecţia anonimatului.

Ministerul Apărării de la Seul a refuzat să confirme informaţia. Coreea de Nord dispune, în total, de aproximativ 5.100 lansatoare de rachete multiple, potrivit unor informaţii militare.

Phenianul caută să îşi modernizeze vechile lansatoare de rachete multiple, un lucru ce constituie o gravă ameninţare la adresa securităţii vecinului său din sud.

Locuitorii Seulului şi din zona capitalei, o regiune în care sunt concentraţi aproape jumătate din cei 49 de milioane de locuitori ai ţării, au trăit întotdeauna sub ameninţarea unui atac nord-coreean de artilerie sau cu rachete cu rază lungă de acţiune.

În 2010, Coreea de Nord a bombardat cu lansatoare de rachete multiple o insulă sud-coreeană situată în apropierea frontierei contestate, în Marea Galbenă, omorând patru persoane.

Cele mai citite

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă