21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCopilul abuzat de parinti a plans toata noaptea dupa mama sa

Copilul abuzat de parinti a plans toata noaptea dupa mama sa

» La primele discutii cu psihologul, copilul nu s-a putut opri din plans, din cauza depresiei.

» Dupa o noapte petrecuta in centrul de plasament, baiatul spune ca vrea sa se intoarca la mama sa.

» Din pacate, cazurile de minori abuzati de familie au capatat amploare in Constanta.

Cazul femeii din cumpana care si-a violat copilul de 6 ani naste tot mai multe controverse. Baiatul a fost audiat de procurori si a spus ca nu a povestit ce i s-a intamplat de rusine. Copilul a reusit sa iasa din starea de depresie in care intrase, dar a cerut sa fie lasat sa se intoarca acasa, la mama sa. seful Serviciului de Evaluare Complexa din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, psihologul Roxana Onea, a declarat, miercuri, ca minorul este stabilizat din punct de vedere emotional si a stabilit o relatie foarte buna cu psihologul Centrului de Primire Minori in Regim de Urgenta in care a fost internat, care a reusit sa si-l apropie si sa-i castige increderea. Ea a precizat ca, pe parcursul zilei de marti, copilul a fost intervievat de catre procurori, in prezenta psihologului, si, desi setul de intrebari a fost realizat pe intelesul sau si pentru a nu-i produce nici o trauma, el a intrat intr-o stare de depresie si a inceput sa planga, pe fondul retrairii evenimentelor la care a fost supus.

 

"Nu a fost confruntat cu imagini, ceea ce nici nu era de dorit sa se intample, pentru ca el si asa, chiar numai la nivel simbolic, a suferit o depresie din care, din fericire, astazi (miercuri – n.r.) a reusit sa iasa", a declarat Roxana Onea, care a precizat ca acum baiatul a fost inclus in activitatile de grup cu copii de aceeasi varsta si chiar a reusit sa interactioneze cu acestia la nivel de joc pe tot parcursul zilei. "A reusit sa aiba o noapte linistita, pentru ca prima noapte dupa ce a fost internat in centru, de luni spre marti, a fost foarte agitata si a avut chiar si cosmaruri. Mai mult, astazi a reusit sa nu mai ceara atat de des sa fie acasa, cu mama lui. Este o dorinta care pe noi ne-a intrigat si este normal si firesc sa ne intrebam cum si de ce isi mai doreste sa fie acasa si cu mama lui. Intr-adevar, aceasta este cea mai mare dorinta a lui, sa fie cu mama lui, acasa, dar tocmai pentru ca varsta nu-i permite sa constientizeze gravitatea faptelor la care a fost supus", a mai afirmat psihologul Roxana Onea.

Mama va fi decazuta din drepturi
Seful Serviciului de Evaluare Complexa din cadrul DGASPC Constanta spune ca mama copilului va fi decazuta din drepturi, pentru ca in cazul presupusului tata "pana cand nu va exista un certificat eliberat de Centrul de Medicina Legala, care sa ateste, conform testului ADN, ca el este tatal copilului, ramanem doar la nivelul de supozitii. Pentru ca el nu este trecut pe certificatul de nastere al copilului, unde apare numai mama. In cazul mamei, drepturile parintesti au fost temporar suspendate, datorita faptului ca pentru copil s-a instituit masura de plasament in regim de urgenta la Centrul de Primire Minori", a declarat Roxana Onea. Ea a mai precizat ca, in paralel cu munca psihologului de la centru, asistentii sociali cauta sa identifice si alte rude din familia largita a copilului care ar dori, la un moment dat, sa se ocupe de acesta.

 

"Interesul nostru este de a face un plasament familial, de a evita cat se poate de mult institutionalizarea. Daca nu vom identifica o astfel de ruda, sau o familie din comunitatea locala a Cumpenei, care sa doreasca sa ia acel copil in plasament si sa se ocupe de el, singura solutie care ne ramane este aceea de a plasa copilul intr-un centru de tip rezidential, unde el sa fie integrat, in septembrie, in comunitatea scolara pentru ca, din pacate, pana acum nu a fost dat nici macar la gradinita", a afirmat psihologul Roxana Onea. Ea s-a aratat convinsa ca baiatul va putea trece peste trauma produsa de mama lui. "Odata pentru ca el este foarte mic si apoi pentru ceea ce s-a intamplat de luni seara pana astazi. Chiar psihologul centrului declara ca nu s-a asteptat sa se acomodeze atat de repede la mediul institutionalizat si la relatia pe care a stabilit-o cu personalul si cu ceilalti copii din centru.

 

Ii daduse o perioada mai mare de o saptamana, iar astazi deja se pare ca lucrurile intra usor-usor in normalitate", a mai declarat seful Serviciului de Evaluare Complexa din cadrul DGASPC Constanta, psihologul Roxana Onea. Directorul institutiei, Petre Dinica, a spus ca, in functie de rezultatul anchetei, se va stabili daca baiatul ramane in centru sau va fi incredintat unei alte familii.

Saracia si bautura, o combinatie fatala
Totul a iesit la iveala dupa ce chiar mama minorului s-a dus la politie si a declarat ca este obligata de concubinul sau sa intretina relatii sexuale cu baiatul lor de 6 ani. Potrivit afirmatiilor ei, barbatul ar fi amenintat-o ca, daca se opune, o snopeste in bataie. Anchetatorii nu au, deocamdata, indicii care sa confirme spusele Georgetei Costachescu. Sedat Bechir nu si-a recunoscut implicarea in aceasta poveste socanta. Individul le-a spus procurorilor ca nu are nici o legatura cu filmarea respectiva si ca in noaptea de cinci spre sase iulie nici macar nu era acasa. Marti seara, judecatorii au emis mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pe numele Georgetei Costachescu si al lui Sedat Bechir.

Oamenii legii spun ca Bechir este recidivist si ca a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare pentru tentativa de omor calificat. Rudele femeii au povestit anchetatorilor ca iubitul acesteia era foarte violent si o batea des. Totodata, primarul localitatii Cumpana, Mariana Gaju, a spus ca ii cunostea pe cei doi, ca aveau o situatie financiara precara si ca baiatul nu era dat nici macar la gradinita.

» Cazuri similare
Cazul baiatului din Cumpana nu este singular. O fata din comuna Chirnogeni a fost violata de bunicul sau in varsta de 66 de ani, iar povestea a iesit la iveala chiar anul acesta. Povestea nu s-a oprit aici. Fata a ramas insarcinata si a fost supusa unei operatii. Fata a povestit ca bunicul ei a fortat-o in repetate randuri sa intretina raporturi sexuale cu el, amenintand-o de fiecare data ca o omoara in bataie daca vorbeste cu cineva despre abuzurile sexuale la care este supusa. Retinut de politisti pentru audieri, Vasile Corbu a negat afirmatiile adolescentei. "Nimic din ceea ce spune nu este adevarat. Ma acuza pe nedrept, din razbunare, pentru ca am batut-o de cateva ori. Nu i-am facut nimic. Am prins-o eu cu un baiat in lucerna si de atunci mi-a pus gand rau", a spus Corbu. Anchetatorii spun ca minora locuieste cu bunicii din partea mamei de cand era mica, dupa ce tatal i-a murit, iar femeia care i-a dat nastere s-a recasatorit in judetul Bacau.

» "Intr-adevar, aceasta este cea mai mare dorinta a lui, sa fie cu mama lui, acasa, dar tocmai pentru ca varsta nu-i permite sa constientizeze gravitatea faptelor la care a fost supus". Roxana Onea.

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă