13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialConvorbire între Putin și Maduro. Liderul de la Kremlin i-a recunoscut președintelui...

Convorbire între Putin și Maduro. Liderul de la Kremlin i-a recunoscut președintelui venezuelean „curajul și efortul de a menține stabilitatea și pacea țării”

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat, luni, admirația față de omolgul său venezuelean, Nicolás Maduro, pe motiv că acest guvernează țara „cu curaj”, pentru a menține „stabilitatea și pacea”, informează EFE, potrivit Agerpres.

Ministerul de Externe de la Caracas a precizat, într-un comunicat de presă, că Putin și Maduro au avut o „convorbire telefonică îndelungată și plăcută”, în care șeful statului venezuelean a auzit de la colegul său rus cuvinte de „respingere a eforturilor politice, interne și externe, care ignoră ordinea constituțională a Republicii Bolivariene Venezuela”.

Totodată, diplomația venezueleană a mai precizat că Vladimir Putin „i-a recunoscut președintelui Maduro curajul și efortul de a menține stabilitatea și pacea țării” și l-a informat că știe „cu exactitate despre tentativele externe care se organizează împotriva Venezuelei”. În plus, el a apreciat că „numai poporul venezuelean își poate stabili propriul destin”.

Discuția telefonică dintre cei doi președinți, calificată de MAE venezuelean drept „o convorbire telefonică obișnuită”, de „evaluare a relațiilor excelente existente între ambele guverne”, s-a axat pe teme bilaterale, precum „cooperarea în domeniul securității și apărării, energie, agricultură, știință și tehnologie și cultură”.

Maduro se confruntă cu un val de proteste antiguvernamentale care în peste 100 de zile au făcut 91 de morți, sute de răniți și de persoane arestate.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă