3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialConvoiul armatei nigeriene, ATACAT de teroriștii din Boko Haram

Convoiul armatei nigeriene, ATACAT de teroriștii din Boko Haram

Șeful armatei nigeriene, generalul Tukur Buratai, a scăpat nevătămat dintr-o ambuscadă a islamiștilor Boko Haram în nord-estul Nigeriei, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al armatei, Sani Usman, informează Agerpres.

Numit în funcție în luna iulie, generalul Buratai inspecta sâmbătă un contingent al armatei în Faljari, la 45 km de Maiduguri, capitala statului nigerian Borno, când convoiul său a fost atacat.

Citește și: Un nou ATAC al teroriștilor din Boko Haram, în Nigeria: Cel puțin 150 de persoane au MURIT

În schimbul de focuri care a urmat, zece islamiști și un soldat nigerian și-au pierdut viața, a precizat purtătorul de cuvânt.

Boko Haram și-a intensificat atacurile în Borno și în alte două state vecine din nord-est de când noul președinte al țării, Muhammadu Buhari, și-a preluat funcția în luna mai.

Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut
Ultima oră
Pe aceeași temă