13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialControversă pe lux

Controversă pe lux

Secretarul de stat pe probleme de sport al Franţei, Rama Yade, a fost mustrat ieri pentru că a criticat luxul hotelului în care este cazată naţionala de fotbal a Franţei în Africa de Sud. Obişnuită cu expresiile dure, tânăra de origine senegaleză Rama Yade a declanşat o mini-con­troversă în cadrul clasei po­litice, cu patru zile înainte de startul Cupei Mondiale. „Mă aştept ca echipa Franţei să ne uimească cu rezultatele, mai degrabă decât cu hoteluri scumpe. Eu fac apel la decenţă în momente de criză”, a spus Yade.

În Africa de Sud, echipa Fran­ţei este cazată într-o staţiune de cinci stele de pe malul oceanului Indian. „Ceea ce este impor­tant e ca toţi francezii, inclusiv membrii guvernului, să fie mo­bilizaţi în spatele echipei lor. Uneori, simt că Franţa este singura ţară care, cu trei zile înainte de o competiţie in­ter­naţională de acest fel, este capabilă de o astfel de controversă”, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al guvernului, Luc Chatel.

Echipa Franţei e aspru cri­ti­cată pentru performanţele modeste de pe teren. Naţionala condusă de Raymond Dome­nech a fost învinsă de China în ultimul joc amical înainte de CM, iar la turneul final din Africa de Sud nu s-a calificat decât graţie unui gol înscris în urma unui henţ al atacantului Thierry Henry, în jocul retur al barajului cu Irlanda.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă