16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialControlati la sange de politisti

Controlati la sange de politisti

» Filtre pe linia transporturilor de deseuri organizate in porturile constantene.
» soferi prinsi fara documente de insotire si cu mai multa marfa decat era specificat in acte.
» Zeci de dosare penale intocmite pentru nerespectarea normelor impuse pentru eliminarea evaziunilor fiscale.

Operatiune ampla demarata de politistii constanteni pentru verificarea transporturilor auto din porturile de la Marea Neagra. Astfel, oamenii legii spun ca primul rezultat a fost intregistrat la filtrul efectuat in zona Portului Midia. Lucatorii Postului Transporturi Navale l-au tras pe dreapta pe Valentin D., in varsta de 27 ani, conducator auto la o societate din Slobozia, cu antecedente penale, care a transportat fier vechi la Navodari. Odata cu extinderea verificarilor anchetatorii au descoperit ca barbatul nu poseda licenta de transport sau copie a acesteia. Pentru nerespectarea normelor in vigoare, cel in cauza este in momentul de fata cercetat penal, in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului transportului.
Urmatorul caz a fost identificat de lucratorii Politiei Port Constanta, in zona Comvex SA. La scurt timp, politistii au procedat la oprirea pentru control a unui autotir cu semiremorca la volanul caruia se afla Iulian M., de 32 de ani, din jud Bacau, impreuna cu Ion I., de 58 de ani, din Constanta, angajat ca operator dana. Cu toate ca in avizul de insotire era mentionata cantitatea de 14.126 Kg de otel beton crenelar, barele avand diametrul de 14 mm, in urma verificarilor s-a constatat faptul ca barele din otel erau de mai multe dimensiuni si in surplus de 14.814 kg fata de cantitatea inregistrata. z
Specula
cu fier

Oamenii legii spun ca, de la inceputul acestui an, au fost inregistrate cateva zeci de cazuri de "trafic" cu fier vechi, in majoritatea cazurilor soferii fiind descoperiti cu o cantitate mult mai mare decat cea declarata in actele de insotire. Totodata, anchetatorii au mentionat ca au fost luate masuri speciale pentru stoparea hotilor de fier vechi care isi facusera o obisnuinta din a ataca garniturile de tren. Pe langa autovehiculele care transporta in mod frecvent fier vechi, politistii spun ca impreuna cu celelalte autoritati responsabile au fost verificate si centrele de fier vechi aflate pe rutele transportatorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă