16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialControl al Politiei la Spitalul Judetean Timisoara

Control al Politiei la Spitalul Judetean Timisoara

» Politistii au cerut ieri Serviciului Tehnic doua contracte de achizitii publice asupra carora exista suspiciuni de frauda

» Conducerea spitalului este acuzata ca a  achitat lucrari neefectuate si a cumparat termopane de la o firma "prietena"

» Managerul Mihai Ionac (foto) considera actiunea drept "apogeul unei activitati de hartuire sub coordonarea ASP Timis"

Serviciul Tehnic din Spitalul Judetean Timisoara a fost luat, ieri dimineata, cu asalt de catre lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis. Acestia au verificat, in baza unui mandat de perchezitie emis de Judecatoria Timisoara, contracte de achizitii publice, asupra carora existau suspiciuni.  

Managerul unitatii medicale, liberalul Mihai Ionac, este convins ca verificarile vin ca urmare a razboiului pe care il duce de peste un an cu directorul Autoritatii de Sanatate Publica Timis, democratul Horia Vermesan.
In atentia politistilor s-au aflat doua lucrari, cea de inlocuire a retelei termice si sanitare, pentru care exista suspiciuni ca s-au achitat lucrari neefectuate, precum si cea de inlocuire a ferestrelor vechi cu termopane, care ar fi fost achizitionate preferential de la o firma apropiata fostului director adjunct al spitalului, Horia Cristian.
Mihai Ionac considera actiunea de ieri drept "apogeul unei activitati de hartuire sub coordonarea ASP Timis, activitate care se desfasoara de un an de zile". Acesta crede ca telul ASP este sa blocheze activitatea spitalului.
"La doua saptamani dupa ce m-am intors in functie au inceput sa curga sesizarile la Politie. Este o actiune clara de intimidare si hartuire. Se urmareste sa-mi dau demisia si vor sa improaste cu noroi tot ce am facut in ultimii doi ani", a declarat Ionac.
Directorul ASP nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere, dar a afirmat in mai multe randuri ca nu are nimic personal cu Ionac.

Purtatorul de cuvant al IPJ Timis, Florin Huluta, a mentionat ca exista doua dosare penale in care se efectueaza cercetari cu privire la atribuirea si derularea in perioada 2006 – 2007 a unor contracte de achizitii publice de catre Spitalul Judetean.
Mihai Ionac are de peste doi ani un mandat extrem de contestat. Medicul a ajuns la cutite cu majoritatea sefilor de sectii, profesori universitari cu state vechi de plata la unitatea medicala. Unii dintre acestia i-au facut plangeri penale si chiar denunturi la Comisia de Abuzuri la Camera Deputatilor.
Controalele au culminat cu demiterea lui Ionac de catre Ministerul Sanatatii, insa el a castigat procesul si a revenit in functie,  in decembrie 2007.

Cele mai citite

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, suportată de companii. Statul le decontează cu întârziere facturile plafonate

Plafonarea prețurilor la gaze și energie a dat peste cap inclusiv afacerile furnizilor care sunt nevoiți să suporte din propriul buget facturile mai mici...

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...
Ultima oră
Pe aceeași temă