19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialContract de 559 milioane de dolari cu Raytheon, pentru a produce interceptorii...

Contract de 559 milioane de dolari cu Raytheon, pentru a produce interceptorii scutului antirachetă

În scutul antirachetă din România vor fi instalate 44 de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB a anunțat Raythepn Company care a primit un contract în valoare de 559,2 milioane de dolari rachetele la Redstone Arsenal, în Huntsville, relatează Mediafax

Raytheon a făcut anunţul după ce Agenţia americană pentru apărare antirachetă (MDA) a emis contractul săptămâna trecută.

Contractul, aferent anului fiscal 2015, prevede producerea de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB, folosite de către Marina americană (US Navy) împotriva ameninţării rachetelor balistice cu rază medie de acţiune, a precizat Raytheon.

Citește și: Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, despre scutul antirachetă de la Deveselu

Compania a adăugat că asamblarea rachetelor va avea loc la Redstone Arsenal, o instalaţie de producţie de rachete de tip SM-6 şi SM-3.

Raytheon urmează să producă 44 de interceptori de tip SM-3 Block IB, potrivit companiei, care a adaugă că MDA intenţionează să achiziţioneze până la 52 de astfel de rachete.

“Am demonstrat în mod constant calitatea (rachetelor de tip) SM-3 Block IB, iar acum comandanţii se concentrează asupra achiziţionării”, a declarat dr. Mitch Stevison, directorul programului Standard Missile-3, citat de companie. “Acest contract reflectă încrederea pe care MDA o are în această rachetă, în cadrul apărării regionale împotriva rachetelor balistice”, a apreciat el.

Raytheon a adăugat că acest tip de rachete a fost mobilizat pentru prima oară în 2014, iar instalarea ei în România, anul acesta, decurge conform programului, în cadrul celei de a doua părţi a Abordării adaptate în faze, planul american pentru apărarea antirachetă a Europei.

Potrivit Raytheon, SM-3 distruge rachete balistice în spaţiu folosind doar impactul, echivalent cu cel produs de un camion de zece tone la viteza de 966 de kilometri pe oră.

Citește și: Ambasador rus în Danemarca: Toate ţările din sistemul antirachetă NATO vor fi ţinte

Până în prezent, peste 200 de rachete de tip SM-3 au fost livrate Statelor Unite şi Japoniei, iar SM-3 Block IIA decurge conform programului în vederea mobilizării pe mare şi pe uscat în Polonia, în 2018, a mai precizat Raytheon.

Compania are, la instalaţia de la Redstone, şi o linie de asamblare pentru rachete de tip SM-6. Acestea urmează să fie folosite pe 35 de nave aparţinând Marinei, potrivit unui anunţ de la începutul anului. Raytheon a sărbătorit producerea a celei de a 100-a rachete de tip SM-6 la Redstone anul trecut.

 

Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă