15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialContrabanda cu parfum la scara industriala

Contrabanda cu parfum la scara industriala

– Politistii de la PTF Varsand au descoperit 10 tone de parfumuri si imbarcaminte contrafacuta, incarcate intr-un TIR.

Politistii de frontiera aradeni au dat din nou lovitura: la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, ei au descoperit peste 10 tone de parfumuri si imbracaminte contrafacuta.
La PTF Varsand s-a prezentat la iesirea din Romania un sofer, cetatean turc, in varsta de 32 de ani, care conducea un TIR inmatriculat in Turcia. Conform documentelor de insotire a marfii, el transporta saci cu imbracaminte si cutii cu sapun din Turcia pentru o firma din Franta. Politistii de frontiera au devenit suspiciosi cand au observat ca in carnetul de TIR era specificat ca sigiliul era aplicat de autoritatile bulgaresti, iar in realitate usile automarfarului erau sigilate cu un sigiliu turcesc si acesta prezenta si urme de violare. Ei au solicitat sprijinul inspectorilor vamali si au trecut la un control amanuntit al TIR-ului. Politistii de frontiera aradeni au constatat ca marfa era cu totul alta decat cea din acte.

 

"Au fost descoperite mai multe cutii de carton ambalate in saci de rafie ce contineau flacoane cu apa de parfum, precum si saci din rafie cu diverse tipuri de confectii, purtand insemnele distinctive ale unor marci de profil printre care Chanell, Giorgio Armani, Clavin Klein etc., susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuala", a declarat comisarul sef de politie Ion Mares, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad. La o prima evaluare, el a estimat ca greutatea totala a produselor contrafacute este de peste 10 tone.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă