21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialConstănţenii vor avea wireless gratuit....în autobuze

Constănţenii vor avea wireless gratuit….în autobuze

Călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale RATC Constanţa vor beneficia, din această lună, de wireless gratuit. Regia va cheltui 400 de euro pe lună pentru acest proiect, informează Mediafax.

Directorul RATC Constanţa, Ovidiu Tănase, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prin această iniţiativă îşi propune să vină în sprijinul persoanelor care folosesc frecvent telefoane şi tablete şi care vor beneficia de internet gratuit în timpul călătoriei cu autobuzul.
“Încercăm să venim în sprijinul tinerilor şi nu numai al tinerilor, al celor care folosesc frecvent telefoane mobile, tablete, laptopuri pentru ca atunci când se deplasează cu mijloacele de transport în comun ale RATC să folosească internetul gratuit. De asemenea, să nu uităm că oraşul Constanţa este unul turistic şi în sezonul estival sunt mulţi turişti care au nevoie să ştie unde să coboare la o staţie, unde este un restaurant, o atraţie turistică, accesează internetul şi găsesc destinaţia”, a explicat directorul RATC.
El a precizat că regia va cheltui lunar 400 de euro pentru acest proiect.
“Acest proiect costă regia 400 de euro pe lună pentru 130 de autobuze, adică 50 de bani pe autobuz pe zi. Este o sumă ridicolă. Am făcut un barter cu firma care ne furnizează internetul pentru că suma ar fi fost dublă, aproximativ 900 de euro, dar în schimbul diferenţei îi lăsăm să-şi facă reclamă pe trei autobuze”, a spus Ovidiu Tănase.
El a mai afirmat că a început deja montarea echipamentului necesar pe autobuze, urmând ca totul să se încheie până în 20 – 25 martie.
Directorul RATC a precizat că acest proiect nu va determina scumpirea biletului de călătorie.
Ovidiu Tănase a declarat că în timpul verii va exista internet gratuit şi pe autobuzele etajate care fac legătură între Constanţa şi Mamaia.
Reprezentanţii RATC susţin că la nivel naţional mai este internet gratuit doar în transportul public din Alba Iulia, dar aici beneficiază de această facilitate doar călătorii care au abonament.

Cele mai citite

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă