13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialConstanţa: Vânători italieni, suspectaţi de braconaj şi deţinere ilegală de muniţie

Constanţa: Vânători italieni, suspectaţi de braconaj şi deţinere ilegală de muniţie

Poliţiştii constănţeni au descins, joi, la două hoteluri din Cernavodă unde sunt cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni veniţi la vânătoare în România, care ar deţine ilegal câteva mii de cartuşe şi despre care anchetatorii afirmă că ar fi făcut “masacru” în rândul păsărilor, informează Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor spun că este vorba despre 15 – 18 cetăţeni italieni care vin de mai mulţi ani la vânătoare în România şi care, profitând de faptul că legea le permite să folosească “chemătoare electronice” – dispozitive care atrag păsările -, ar fi făcut “masacru”.

“Fac un adevărat carnagiu. Folosesc chemătoarele electronice, păsările vin grămadă, iar ei stau pe loc şi trag mii de cartuşe. Ne măcelăresc tot vânatul cu chemătoarele electronice. În lumea civilizată au fost interzise, numai la noi mai sunt permise”, au declarat surse din rândul anchetorilor.

Primele date indică faptul că cetăţenii italieni au documentele necesare care să le permită vânătoarea, dar deţin mii de cartuşe peste limita legală.

“Până acum am găsit aproximativ 6.000 de cartuşe, în condiţiile în care legală este deţinerea a 250 de cartuşe de persoană”, mai spun sursele citate.

Vânătorii vor fi duşi la audieri la Poliţie, în acest caz fiind deschis un dosar de cercetare pentru infracţiuni la legea armelor, nerespectarea regimului muniţiilor şi braconaj.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă