16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialConstanța: 11 hoți, prinși în timp ce furau bucăți din calea ferată

Constanța: 11 hoți, prinși în timp ce furau bucăți din calea ferată

11 bărbați sunt cercetați, după ce au fost prinși în flagrant când furau componente de cale ferată în Portul Constanța, relatează Mediafax. Oamenii legii au reușit să recupereze peste 11 tone de piese metalice, pe care suspecții le-au valorificat la un centru de colectare a deşeurilor feroase.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, cei 11 bărbați au fost prinși la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unei acțiuni la care au participat lucrători ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, dar și jandarmi și luptătorii SAS de la Poliția Județeană Constanţa.

Cei 11 bărbaţi sunt suspectați că, între 24 octombrie și 29 noiembrie, ar fi demontat şi sustras piese metalice de la vagoane aflate în triajul unei staţii de cale ferată din Portul Constanţa. Ulterior, bunurile ar fi fost transportate cu trei autoturisme, conduse de alți trei bărbați, și valorificate la un centru de colectare a deșeurilor feroase şi neferoase din localitatea Techirghiol.

În urma percheziţiei făcute la sediul firmei din Techirghiol, polițiștii au descoperit peste 11 tone de componente de cale ferată, cantitatea fiind ridicată şi predată reprezentanţilor CFR.

Cei 14 suspecți, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomița, Braşov, Olt, Botoşani și Sălaj, au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar duminică au fost prezentați magistraților Judecătoriei Constanţa. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru doi dintre ei, arestul la domiciliu pentru patru, iar faţă de șapte a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările polițiștilor continuă în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului cauzat.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă