12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialConsiliul Judetean ramane actionar la Drumco

Consiliul Judetean ramane actionar la Drumco

– Strabag a oferit cu 400.000 USD mai putin decat valoarea actiunilor detinute de CJ Timis la Drumco

– Consiliul Judetean Timis ia in calcul vanzarea prin licitatie a pachetului de 30% din titluri

– Drumco este in prezent principalul beneficiar al proiectelor de reabilitare de drumuri in Timis

Consilierii judeteni din Timis au decis sa refuze oferta concernului austriac Strabag de a cumpara pachetul de 30% din actiunile societatii de reabilitare a drumurilor "Drumco", deoarece pretul oferit a fost prea mic. Austriecii au avansat cifra de un milion de dolari, in conditiile in care echivalentul actiunilor detinute de administratie depaseste 1,4 milioane de dolari.
"Cred ca putem obtine mai mult daca am organiza o licitatie. Deocamdata interesul nostru nu este sa vindem aceste actiuni", a declarat presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc.
"Drumco" a fost infiintata in urma cu un deceniu, prin reorganizarea Regiei Autonome Drumuri si Poduri Timis, cu actionar unic Consiliul Judetean. Societatea era dotata atunci total necorespunzator pentru activitatea de refacere a drumurilor, asa ca, in 2001,  Consiliul Judetean a luat decizia de asociere cu unul din cele mai mare concerne de constructii din Europa. CJT a detinut 51% din actiuni, iar Strabag – 49%. Dupa o majorare de capital, in 2003, CJT a pierdut din actiuni, pana la 30%, cat detine si acum.

In toamna anului trecut, cand a venit oferta celor de la Strabag AG, liderul CJT le-a spus austriecilor ca nu e exclus sa le faca o contraoferta: consiliul sa cumpere 70% din actiuni. Administratia nu a renuntat la ideea de a cumpara actiunile austriecilor: "Noi nu am facut inca aceasta contraoferta. Decizia se va lua tot in plen, daca va fi cazul. Din punctul de vedere al rentabilitatii, societatea a crescut, s-a dotat si este mult mai competitiva pe piata. Vrem sa cream o societate puternica pe piata constructiilor din Timis, unde Consiliul Judetean sa fie prezent", a aprecizat Ostaficiuc. Drumco-Strabag a obtinut lucrari importante in vestul tarii, dar si in Timisoara, unde a realizat parcari. In judet, "Drumco" este principalul beneficiar al lucrarilor de drumuri.
In portofoliul firmei se inscrie si realizarea primei centuri de ocolire a orasului Deta, precum si drumul national Voiteni – Moravita, cu fonduri Phare. O alta lucrare a fost la Piata de Gros din Timisoara.
In Timis, austriecii de la Strabag mai au, din 2002, o statie de sortare-spalare la balastiera din localitatea Jena. Datorita asocierii cu Strabag, societate de drumuri a CJT a obtinut lucrari si in afara Timisului.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă