11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialConfruntări violente la Madrid între poliţie şi protestatari

Confruntări violente la Madrid între poliţie şi protestatari

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, între care şapte poliţişti, în urma unor ciocniri violente ce au avut loc la Madrid între forţele de ordine şi protestatarii care demonstrează sub numele de “indignaţii”, relatează NewsIn.

Poliţia i-a împiedicat pe manifestanţi să intre într-o piaţă care devenise un centru al protestelor antiguvernamentale. Peste 200 de poliţişti fuseseră desfăşuraţi joi pentru a izola, a treia zi consecutiv, piaţa Puerta del Sol. În cursul serii, sute de demonstranţi au defilat prin oraş pentru a protesta faţă de închiderea pieţei. Monitorizaţi de elicopterele poliţiei, ei au ţinut un miting în Plaza de Cibeles şi mulţi s-au adunat în apropierea Ministerului de Interne, pe Paseo de la Castellana.

Martori oculari au spus că poliţia – care a primit întăriri – a folosit forţa asupra mulţimii aflate la Ministerul de Interne, iar presa relatează că este cel mai grav incident de la începutul mişcării de protest, la mijlocul lunii mai.

“Indignaţii” se plâng de modul în care guvernul administrează economia şi de şomajul ridicat, care în Spania a depăşit 21% şi loveşte cu precădere tinerii sub 25 de ani (44%). Protestele au început la 15 mai şi s-au extins în alte oraşe spaniole prin Facebook şi Twitter.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă