20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialConfruntări intense în apropiere de Sirt, unul dintre ultimele bastioane ale lui...

Confruntări intense în apropiere de Sirt, unul dintre ultimele bastioane ale lui Muammar Gaddafi

Confruntările violente continuau duminică la est de oraşul Sirt, la circa 50 de kilometri de oraş, unul dintre ultimele bastioane controlate de liderul libian Muammar Gaddafi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Forţele noilor autorităţi libiene şi susţinătorii lui Kadhafi sunt implicaţi în atacuri cu rachete, potrivit corespondentul AFP aflat în zonă.

“Am avansat mult începând de ieri. Ne-au atacat cu rachete, dar noi am răspuns şi câştigăm teren”, a afirmat unul dintre comandanţii forţelor Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT).

Cel puţin 12 tancuri ale forţelor CNT, precum şi camioane care transportă baterii antiaeriene şi sute de combatanţi înarmaţi sunt poziţionate pe frontul de la est de Sirt.

Forţele noului regim libian au lansat joi o ofensivă şi la vest de Sirt, la circa 360 de kilometri est de Tripoli, însă duminică încă mai întâmpinau rezistenţă din partea forţelor loiale fostului lider Muammar Gaddafi.

 

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă