23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialConectarea scutului SUA cu sistemele NATO ar putea fi decisa la Summitul...

Conectarea scutului SUA cu sistemele NATO ar putea fi decisa la Summitul de la Bucuresti

Sistemul american antiracheta din Europa va fi conectat cu sistemele NATO, pentru a proteja toti aliatii, a declarat ambasadorul SUA la NATO, adaugand ca primele decizii ar putea fi luate la Summitul de la Bucuresti al Aliantei, relateaza CTK, in pagina electronica.

 

Statele Unite vor coopera cu Cehia, Polonia, Marea Britanie si Danemarca pentru conectarea celor doua sisteme la NATO, a declarat ambasadorul Victoria Nuland pentru televiziunea ceha.

Nuland a declarat ca deciziile preliminare cu privire la conectarea celor doua sisteme ar putea fi aprobate in cadrul summitului NATO care va avea loc in 2008, la Bucuresti.

Cu ajutorul bazei-radar din Marea Britanie si al altei baze pe care Washingtonul intentioneaza sa o construiasca in Groenlanda, Statele Unite vor putea intercepta eventuale rachete lansate de Iran asupra teritoriul american, a declarat Nuland.

Bazele din Cehia si Polonia vor proteja tarile europene, a adaugat ea. Nuland a precizat ca sistemul de aparare va proteja toti aliatii Statelor Unite, deoarece acesta este principiul NATO. Potrivit lui Nuland, ambele sisteme ar trebui utilizate, ambele impotriva rachetelor cu raza scurta si lunga de actiune. Nuland a precizat ca Washingtonul a initiat negocierile cu Cehia si Polonia, intentionand ca construiasca o parte din infrastructurile sale in aceste tari. Daca va exista cooperare cu privire la acest sistem si daca negocierile bilaterale vor continua, discutiile despre conectarea celor doua sisteme ar putea incepe in primavara, a declarat Nuland.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...

Creșteri de salarii fără număr pentru subordonații lui Grindeanu!

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a descoperit că în ograda sa există o instituție care are nevoie de o creștere consistentă a...

“Vrei să fii soția mea?” TJ Miles și Francisca se căsătoresc

Francisca și TJ Miles s-au întors recent dintr-o vacanță de vis de două săptămâni. Artista a încântat fanii publicând prima imagine cu inelul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă