2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialConcursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée“, încununat cu succes

Concursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée“, încununat cu succes

Sâmbătă seară, publicul brăilean i-a aplaudat cu entuziasm, o dată cu toţi tinerii participanţi la Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclée”, pe artiştii chinezi prezenţi la Brăila, care au oferit încântătoare melodii din ţara lor ca omagiu adus evenimentelor muzicale ce ne fascinează pe toţi în aceste zile.

A urmat conferinţa susţinută de dr. Stephan Poen, intitulată “20 de ani de glorie a Artei Cântului”, prilej de a asculta singurele înregistrări existente ale vocii legendarei soprane Hariclea Darclée: “Cântecul fluieraşului” de George Stephanescu şi “Vai, mândruţo, dragi ne-avem” de Tiberiu Brediceanu, şi de a urmări proiecţia video a filmului evocând splendidele manifestări dedicate din 1995 încoace memoriei sale, film prezentat la reuniunea ambasadorilor UNESCO de la Paris de Mariana Nicolesco. Sala, în picioare, a ovaţionat-o îndelung pe celebra soprană după fiecare arie din repertoriul Haricleei Darclée din opere în care a strălucit ea însăşi, prezentate pe un vast ecran: “Le Cid” de Massenet, “Il Trovatore” de Verdi, „Tosca“ de Puccini.

77  de concurenţi au trecut de prima etapă a Concursului Darclée: 38 de soprane, 7 mezzosoprane, 12 tenori, un contratenor, 13 baritoni şi 6 başi. Dintre aceştia, 32 sunt din România, 16 din China, 8 din Polonia, 5 din Rusia, 4 din Republica Moldova, 4 din Coreea de Sud, doi din Turcia şi câte unul din Portugalia, Statele Unite, Spania, Abhazia, Mexic, Armenia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă