18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCompania aeriană rusă Dobroliot şi-a suspendat zborurile din cauza sancțiunilor UE

Compania aeriană rusă Dobroliot şi-a suspendat zborurile din cauza sancțiunilor UE

Compania aeriană low-cost Dobroliot, o filială a Aeroflot, a anunţat duminică suspendarea zborurilor sale din cauza sancţiunilor economice impuse Rusiei de Uniunea Europeană, informează Mediafax.

"Mai mulţi contractanţi europeni au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile" luate faţă de Dobroliot, anulând contractele de leasing, mentenanţă tehnică şi asigurare a avioanelor, care au fost încheiate cu Dobroliot, o filială a Aeroflot, cea mai importantă companie aeriană din Rusia, potrivit comunicatului.

"În faţa acestor presiuni fără precedent (…), Dobroliot se vede obligată să-şi suspende zborurile şi vânzarea biletelor", anunţă compania aeriană.

UE a anunţat marţi noi sancţiuni contra Moscovei, pe care o acuză de implicare în războiul din Ucraina. Acestea sunt cele mai importante sancţiuni introduse contra Rusiei de la sfârşitul Războiului Rece.

Compania aeriană Dobroliot a efectuat primul său zbor în iunie de la Moscova la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, alipită în martie la Rusia.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă