21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialComasarea liceelor, motiv de scandal la Timişoara

Comasarea liceelor, motiv de scandal la Timişoara

Inspectoratul Şcolar Timiş şi Primăria bănăţeană dau vina unii pe alţii, iar câţiva elevi timişoreni nu ştiu unde vor învăţa din toamnă.

 

Scandalul de săptămâna trecută de la Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara a aprins fitilul între Inspectoratul Şcolar Timiş şi autorităţile locale bănăţene. Respectivul liceu ar urma să fie comasat cu Grupul Şcolar Industrial CFR, un lucru nedorit de către nimeni din cadrul instituţiei de învăţământ de Poştă şi Telecomunicaţii, iar cei responsabili de această mutare dau vina unii pe alţii.

 

Primăria, doar cu clădirile

„Ce s-a întâmplat în ultimele zile ne demonstrează că educaţia nu este o prioritate pentru edilii Timişoarei. Cei de la primărie arată cu degetul înspre noi, dar asta înseamnă că nu cunosc legea. Patrimoniul aparţine autorităţilor locale, iar acestea fac propunerile pentru anul şcolar următor. Am discutat cu cei de acolo despre toate comasările ce vor avea loc în oraş, dar ei trebuie să ia decizia finală”, a declarat inspectorul şcolar general din Timiş, Marin Popescu. Reprezentanţii Primăriei se spală pe mâini şi spun că cei de la Inspectorat trebuie să ia decizia respectivei comasări, iar autorităţile locale se ocupă doar de clădirile propriu-zise.

„Ministerul Educaţiei se ocupă de comasări, nu primăria. Există o comisie la nivelul consiliului local care se va ocupa de această problemă, dar nu are nici o legătură cu primăria”, a declarat viceprimarul Adrian Orza. O decizie finală ar urma să Consiliul Local din 31 ianuarie.  Text Box:

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă