5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialCod roşu şi portocaliu de caniculă pe teritoriul Ungariei. Atenţionare MAE

Cod roşu şi portocaliu de caniculă pe teritoriul Ungariei. Atenţionare MAE

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis un cod roşu de caniculă pentru judeţele situate în sud-estul, estul, centrul şi nord-vestul Ungariei, pentru celelalte judeţe fiind valabil cod portocaliu.

Pe tot teritoriul Ungariei se vor înregistra creşteri ale temperaturii, iar valorile medii zilnice ale acestora, în mai multe regiuni ale ţării, vor depăși 27 grade Celsius, menţionează sursa citată de Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html şi www.mae.ro<http://www.mae.ro.

MAE reaminteşte că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Cele mai citite

Iohannis se întâlnește cu reprezentanții Bisericii Greco – Catolice la Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, la Blaj, cu Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi va participa la un eveniment comemorativ...

Decizia anunțată de Guvern în privința pilonului II de pensie. Ciolacu, replică pentru USR

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul nu intenţionează să supraimpoziteze Pilonul II de pensii şi i-a acuzat pe cei de la USR că...
Ultima oră
Pe aceeași temă