9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Coaliția pentru famiglie | OPINIE

Sunt mai preocupat de coalizarea partidelor parlamentare pentru a îngropa anticorupția, pentru a-și vota privilegii și pentru a închide ochii la furturi decât de constituirea unui grup (fie acesta și consistent numeric) care mili­tează pentru căsătoria doar între un bărbat și o femeie.

În declarația personală de interese familiale trebuie să bifez un tată bărbat, o mamă femeie, mai mulți bunici de ambele sexe, frați, surori, veri, verișoare, unchi, mătuși și toată galeria de rude și rubedenii până la a nu știu câta spiță. Ar trebui, deci, să fiu un client fidel al „Coaliției pentru familie“. Dar nu sunt. Și primul motiv pentru care nu cumpăr aceste populisme inutile este că doar criteriul genului (tată bărbat și mamă femeie) nu este suficient pentru a asigura siguranța și fericirea progeniturilor. În foarte multe cazuri, un tată bărbat și o mamă femeie (nu vreun cuplu de homosexuali) plecați la muncă au lăsat în casa de lut de la țară copii mici care au murit asfixiați de la o sobă înfundată. De cele mai multe ori, un tată bărbat și o mamă femeie (nu două lesbiene) își trimit plozii la cerșit în intersecțiile marilor orașe. Aproape în toate situațiile, un tată bărbat și o mamă femeie (nu o familie de trans­sexuali) sunt cu lunile prin Italia sau Spania, lăsându-și urmașii în grija bunicilor, în cel mai bun caz.

Al doilea motiv pentru care intențiile „Coaliției pentru familie“ mă fac să fiu extrem de suspicios este că demersurile lor sunt politizate cu foarte mult succes. Cu sau fără voia liderilor acestei adunări ideologice tradiționaliste, partidele le-au preluat temele și ba le trimit direct în atac, ba le țin pe banca de rezerve pentru când momentul devine prielnic. Dacă veți analiza cu atenție alinierea mai ales a PSD la aceste idei, veți constata că apropierea apare cu acele prilejuri în care miza e mare. Poate vă amintiți că, atunci când președintele Iohannis a amenințat cu un referendum referitor la justiție, social-democrații au replicat că vor și ei un referendum despre familia tradițională. Iar mai recent, ca să dea un semnal de forță, aceiași politicieni au constituit o majoritate calificată în Parlament pentru a schimba Constituția în sensul dorit de familiștii coalizați.

Pericolul inventat de „Coaliția pentru familie“ (nu, nu-s multe cupluri în România în care Ion + Gheorghe sau Ileana + Măriuca = LOVE) este, pur și simplu, o manipulare politică de manual. Utilă, în primul rând, unor politicieni ca Dragnea & Co. Care, la adăpostul dezbaterilor idioate despre cum hoarde de homosexuali ne vor corupe copiii, le fură viitorul copiilor crescuți în familii cât se poate de tradiționale.

Ba chiar tradițional de naive, dacă înghit astfel de găluște. 

Ultima oră
Pe aceeași temă