20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCNN nu mai transmite în Rusia

CNN nu mai transmite în Rusia

Postul de televiziune CNN își suspendă difuzarea în Rusia din cauza schimării legislației rusești în privința mass-media. Televiziunea din SUA acuză Kremlinul că modificările sunt menite să consolideze controlul statului rus asupra presei independente.

Compania-mamă a CNN, Turner International, nu a oferit vreun calendar în comunicat, însă potrivit agenţiei ruse Tass difuzarea urmează să fie întreruptă de la 31 decembrie, transmite Mediafax.

"Turner International analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media", anunţă grupul într-un comunicat. "Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces", adaugă grupul.

"Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi-i vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii", a anunţat Turner International, proprietatea Time Warner.

În comunicat se precizează că biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de această decizie.

Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă, în special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară, mai arată sursa citată.

Cele mai importante organizaţii de presă din Rusia sunt publice sau controlate de către aliaţi ai lui Putin.

Cele mai citite

În cel mult patru zile, toate facturile trebuie înregistrate în e-Factura

Până în ziua de 31 mai 2024, toate facturile care nu au fost emise cu sistemul e-Factura sau care nu au fost înregistrate în...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...

Președintele Iohannis a avansat în grad un general și doi colonei din SPP, pregătind, probabil, noua echipă de conducere

Prin decrete semnate de președintele Klaus Iohannis, un general de brigadă a fost avansat la gradul de general maior iar doi colonei au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă