15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialCM Nanning: A doua medalie pentru Larisa Iordache, argint la sol UPDATE

CM Nanning: A doua medalie pentru Larisa Iordache, argint la sol UPDATE

UPDATE Lairsa Iordache a câștigat medalie de argint la sol, în cadrul Campionatului Mondial de gimnastică de la Nanning, China. Românca a mai cucerit o medalie de argint și la individual compus. 

Iordache obținut nota 14.800, după ce a executat un exercițiu foarte greu, notat cu 6.3 la dificultate. Românca, intrată a doua în clasament, a fost pe primul loc, însă a fost detronată de următoarea concurentă, americanca Simone Biles.

Clasament final la sol: Simone Biles (SUA) – 15.333, Larisa Iordache (România) – 14.800, Aliya Mustafina (Rusia) – 14.733, Mykayla Skinner (SUA) – 14.700, Vanessa Ferrari (Italia) – 14.666, Larrissa Miller (Australia) – 14.233, Erika Fasana (Italia) – 13.900, Claudia Fragapane (Marea Britanie) – 13.100.

În proba de la bârnă, desfășurată tot duminică, Iordache a avut o ratare, încheind doar pe locul al cincilea.

România a încheiat Campionatul Mondial de la Nanning cu 2 medalii, ambele câștigate de Larisa Iordache. În finala pe echipe gimnastele au terminat pe locul 4, după ce tot Iordache a adus cele mai multe puncte.

——-

Larisa Iordache nu a prins podiumul în finala de la bârnă, din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Nanning, China. Românca a avut o ratare în timpul exercițiului și a căzut de pe aparat.

Românca a fost notată cu 14.066, fiindu-i scăzut 1 punct pentru căderea de pe aparat. După ce a căzut, Iordache a continuat exercițiul fără eroare. Românca a avut un exercițiu dificil care o putea propulsa până pe primul loc dacă nu ar fi căzut.

Astfel, Iordache a încheiat competiția pe locul 5, după: Simone Biles (15.100 AUR – SUA), Yawen Bai (15.033 ARGINT – China), Aliya Mustafina (14.166 BRONZ – Rusia), Asuka Teramoto (14.100 – Japonia). Yawen este cea ma mică gimnastă din lotul chinez, aflată la început de carieră, în timp ce Mustafina a ajuns la 21 de medalii în competițiile majore.

Înaintea româncei au căzut de asemenea alte două gimnaste, printre care favorita țării gazdă, Jinnan Yao, China având două gimnaste în finală. În calificări românca a fost a doua.

Pentru gimnasta din România urmează finala de la sol, acolo unde de asemenea are șansa unei medalii. 

Cele mai citite

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă