12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialClujenii participă la marşul tăcerii pe biciclete

Clujenii participă la marşul tăcerii pe biciclete

Peste 50 de persoane participă, miercuri seară, la Cluj-Napoca, la un marş al tăcerii pe biciclete, dedicat bicicliştilor care au murit sau au fost răniţi în accidente rutiere, informează Mediafax.

Bicicliştii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, după care au plecat în coloană, în marş, cu viteză redusă, pe traseul B-dul Eroilor – Calea Dorobanţilor – str. Petofi Sandor – B-dul 21 Decembrie 1989 – P-ţa A. Iancu – str. Cuza Vodă – P-ţa M. Viteazu – str. I. P. Voitesti – str. G. Bariţiu – Splaiul Independenţei – Pod Garibaldi – B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Mamaia – str. Gen. Dragalina – str. R. Ferdinand – str. Memorandumului – str. Petru Maior – P-ţa L. Blaga – str. Napoca – P-ţa Unirii.

Pe traseu a fost amplasată o coroană de flori în locul în care a fost ucis anul trecut un biciclist, iar la final va fi amplasată în Piaţa Unirii o bicicletă de culoare albă – “ghost bike” – dedicată bicicliştilor victime ale traficului rutier, în piaţă urmând să fie depuse buchete de flori şi să fie aprinse lumânări.

Directorul Clubului de Cicloturism “Napoca”, Radu Mititean, organizatorul acţiunii, a declarat că manifestarea îşi propune ca prin această acţiune să atragă atenţia publicului şi autorităţilor asupra creşterii ratei de accidentare a bicicliştilor.

“«Marşul Tăcerii» este un eveniment comemorativ şi de atenţionare publică, dedicat bicicliştilor care au murit sau au fost răniţi în accidente de circulaţie, în principal a celor care au căzut victimă şoferilor neatenţi. Acţiunea îşi propune să atragă atenţia publicului şi autorităţilor asupra amplorii inadmisibile pe care a luat-o rata de accidentare a participanţilor mai vulnerabili la traficul rutier, cum sunt bicicliştii şi pietonii, din cauza atitudinii unor şoferi, a legislaţiei inadecvate şi a infrastructurii deficitare”, a spus Mititean.

În municipiul Cluj-Napoca sunt daţi în folosinţă peste 20 de kilometri de piste de biciclete.

“Marşul Tăcerii” de la Cluj-Napoca este parte a evenimentului global “Ride of silence”, care se derulează în sute de oraşe din întreaga lume.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă