18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCluj: Peste o sută de persoane au participat la un "Marş pentru...

Cluj: Peste o sută de persoane au participat la un “Marş pentru viaţă”, împotriva avorturilor

Peste o sută de persoane, printre care şi patru preoţi, au participat, vineri, în centrul municipiului Cluj-Napoca, la un “Marş pentru viaţă”, împotriva avorturilor, cerând autorităţilor să adopte o legislaţie mai bună pentru mamă şi pentru copil, potrivit Mediafax.

Participanţii la marş, membri ai Asociaţiei ortodoxe “Pro Vita”, s-au adunat, vineri, în faţa Catedralei Mitropolitane din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, având icoane, fotografii înfăţişând un făt şi mesajul “Lăsaţi-mă să trăiesc”, dar şi bannere pe care scria “Viaţa e un dar, bucuria sunt copiii”, “Avortul este o crimă”, “Viaţa începe la concepţie”, “Copilul nu e o alegere, e un dar de la Dumnezeu”, “Zâmbeşte, mama ta a ales viaţa”, “Studenţii din Cluj pentru viaţă”, “Apără viaţa”.

Înainte ca participanţii să pornească în marş, patru preoţi s-au rugat în faţa Catedralei.

Una dintre organizatoarele marşului a explicat că acţiunea a avut drept scop susţinerea şi promovarea dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane, în special al copilului din momentul concepţiei.

“«Marşul pentru viaţă» a fost iniţiat, mai demult, de Biserica Catolică, dar a fost preluat şi de alte confesiuni, scopul manifestării fiind susţinerea şi promovarea dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane, în special al copilului din momentul concepţiei. Dorim să susţinem dreptul unui copil nenăscut, pentru că viaţa oricărui copil este un dar de la Dumnezeu. Încercăm să sensibilizăm oamenii politici şi autorităţile să adopte o legislaţie mai benefică pentru mamă şi pentru copil. Avortul este un păcat, o crimă legalizată”, a spus dr. Crista Gros Todea.

Marşul a fost autorizat şi s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1898 – Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă