14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialCluj. Pacienta cu tumoare gigant a fost externată

Cluj. Pacienta cu tumoare gigant a fost externată

De la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca a fost externată, ieri, o pacientă operată săptămâna trecută din cauza unei tumori ovariene care cântărea20 de kilograme.

Aceasta se numeşte Carmen Gheorghe, este din Constanţa şi a trimis în urmă cu aproape două săptămâni un email la clinica clujeană, prin care a cerut ajutorul în problema tumorii descoperite la un  spital din oraşul de la malul mării.

După alte două zile aceasta, în vârstă de 38 de ani, a fost internată la Cluj, iar la încă o săptămână de la operaţie a fost, deja, externată.

Tumoare benignă

“Evoluţia postoperatorie a fost foarte bună şi azi putem să o externăm. Pacienta se poate reintegra imediat în viaţa ei personală şi socială şi nu are nici o restricţie. Operaţia a fost dificilă, însă traumatismul pe care l-a suferit a fost minim. Examenul a arătat că a fost vorba de o tumoare benignă de ovar, care are câteva elemente de generare malignă. Aceasta poate să recidiveze, însă o atitudine mai adecvată din punct de vedere medical o să adoptăm peste vreo săptămână, atunci când avem şi examenul definitiv. Mai avem încă trei cazuri în această situaţie, dintre care unul este mai disperat şi urmează să fie operat în zilele următoare”, a declarat şeful institutului clujean, profesorul Mihai Lucan.

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...
Ultima oră
Pe aceeași temă