13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCluj: Banner PPMT cu mesajele "Românie Federală" şi "Autonomie", înlăturat de autorităţi

Cluj: Banner PPMT cu mesajele “Românie Federală” şi “Autonomie”, înlăturat de autorităţi

PPMT Cluj a amplasat, miercuri, un banner cu un mesaj electoral pe un panou publicitar în comuna Floreşti, la intrarea în Cluj-Napoca, pe care scrie “Românie Federală. Transilvanie Europeană! Autonomie!”, acesta fiind îndepărtat de autorităţi după câteva ore, pe motiv că ar contraveni Constituţiei.

 

Pe bannerul amplasat de PPMT la intrarea în Cluj-Napoca scria “Românie Federală. Transilvanie Europeană! Autonomie!”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Am amplasat, miercuri, un banner cu un mesaj electoral al PPMT pe un panou publicitar închiriat de noi pe raza comunei Floreşti, la intrarea în Cluj-Napoca, în jurul orei 15.00. Mesajul este cel din programul nostru electoral. Nu cred că prin acest mesaj încălcăm vreo prevedere legală. E vorba doar de sloganul nostru electoral în care vorbim despre o Românie federală, despre o Transilvanie europeană şi despre autonomie”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX preşedintele PPMT Cluj, Szasz Peter.

Bannerul a fost îndepărtat în cursul serii de pe panou de către reprezentaţii Primăriei Floreşti şi ai Poliţiei.

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat, miercuri seară, corespondentului MEDIAFAX că, în opinia sa, mesajul electoral al PPMT este unul “antistatal şi anticonstituţional”.

“Am dispus îndepărtarea mesajului electoral al PPMT, care m-a deranjat, pentru că eu consider că este unul antistatal şi anticonstituţional. Înţeleg campania electorală, dar nu pot înţelege un astfel de mesaj care contravine Constituţiei. Din câte ştiu, România este un stat naţional, unitar. Bannerul cu mesajul respectiv a fost dat jos de comun acord cu Poliţia şi va fi depozitat în Primărie, sub pază”, a spus Şulea.

Reprezentanţii PPMT Cluj au afirmat că vor depune plângere penală împotriva primarului comunei Floreşti pentru “distrugerea şi furtul unui banner electoral în timpul campaniei electorale”.

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă