13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialClinicile private mizeaza pe confortul pacientilor

Clinicile private mizeaza pe confortul pacientilor

Afacerile private din domeniul sanatatii ofera servicii superioare pacientilor
Clinicile private au devenit o alternativa tot mai atragatoare la serviciile medicale oferite de sistemul public de sanatate. Patronul clinicii Interservisan din Cluj-Napoca, medicul Teofil Pop, este de parere ca piata medicinei private este "net superioara" sistemului public. El spune ca acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca banii din sistemul privat sunt reinvestiti in acest domeniu.
Mai mult, oamenii prefera de multe ori sa scoata bani din buzunarul propriu, doar pentru a fi tratati cu mai mult respect. Astfel, in spitalele de stat pacientii sunt nevoiti, de multe ori, sa astepte ore in sir in fata cabinetului unui medic pentru o consultatie, iar conditiile de aici nu sunt dintre cele mai bune. In multe unitati medicale, peretii sunt acoperiti de igrasie, iar zugraveala cade de pe pereti. Nici baile nu sunt, in multe cazuri, bine igienizate, iar in saloane, lenjeria de pat, care ar trebui sa fie alba, e mai mult galbena.
In schimb, in clinicile private, o atentie deosebita este acordata confortului pacientilor. La Interservisan, spre exemplu, in timp ce asteapta sa fie vazuti de medic, bolnavii se pot uita la televizor.
Teofil Pop spune ca are mai multa incredere in sistemul privat si pentru faptul ca, aici, clinicile beneficiaza de o aparatura mai moderna si au multi specialisti. Acestea sunt si motivele pentru care, uneori, pacientii sunt trimisi de la spitale publice la cele private. In plus, potrivit lui Pop, la clinicile private, cazurile sunt rezolvate mult mai repede, pe cand in spitalele de stat durata de spitalizare pentru un pacient care are nevoie de o operatie este mult mai mare. si asta, din cauza ca se pierde foarte mult timp pentru analize.
In schimb, la o clinica privata, cel mai adesea, pacientului i se fac analizele in prima zi, iar a doua zi acesta ajunge deja in sala de operatie.

Proiect abandonat pentru ambulanta privata

Teofil Pop spune ca s-a gandit chiar sa infiinteze si un serviciu privat de ambulanta. El a facut si o serie de demersuri in acest sens, dar a renuntat la idee deoarece "nu toti oamenii sunt civilizati".
Astfel, pentru ca un serviciu privat de ambulanta sa fie cu adevarat profesionist, acesta ar trebui sa acopere atat Clujul cat si localitatile din jur.
Patronul clinicii private se teme, insa, ca ar putea aparea  "neintelegeri financiare" in momentul in care persoanele care solicita ambulanta realizeaza ca serviciul este contra cost.

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul secund la Roma, după un meci întins pe două zile

Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o joi pe spaniola de origine...

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

O anvelopă a unui avion Boeing 737 a explodat la aterizarea pe un aeroport din sudul Turciei

O anvelopă din faţă a unui avion Boeing 737 al Corendon Airlines a explodat joi la aterizare pe un aeroport din sudul Turciei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă