20.6 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialClinica de Psihiatrie de la Palazu Mare va fi demolata

Clinica de Psihiatrie de la Palazu Mare va fi demolata

» Decizia de a demola imobilul in care functioneaza acum Clinica de Psihiatrie de la Palazu Mare apartine sefului Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana. Potrivit doctorului Capatana, au fost alocate 13 miliarde de lei pentru recladirea unitatii.

Se pare ca venirea medicului Danut Capatana la sefia Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, este de bun augur pentru Clinica de Psihiatrie de la Palazu Mare. Mai exact, managerul celei mai mari unitati sanitare din judet s-a hotarat, in urma unui control, sa demoleze cele doua pavilioane ale clinicii, tinand cont de faptul ca starea de deteriorare a cladirilor nu mai permite demararea unui proces de renovare. Dr. Capatana a mai spus ca a ajuns la aceasta decizie si multumita faptului ca in buget exista prevazuta suma de 13 miliarde lei pentru reparatiile capitale, la sectia exterioara de la Palazu Mare. "Nu are sens sa investim bani in niste cladiri care sunt degradate si nefunctionale. Nu putem sa aruncam banii pe geam", a mai completat seful SCJU de la malul marii.

 

Pentru a arata tuturor ca este hotarat sa transforme radical Clinica de Psihiatrie, Capatana a solicitat deja Institutului de Proiectari sa efectueze o expertiza a cladirilor care sa le prezinte o imagine clara asupra lor, in vederea demararii lucrarilor de construire a unor pavilioane noi. "Prima data va fi demolat corpul de cladire cel mai mic. Pacientii vor sta mai inghesuiti in pavilionul mare, timp de sase luni, pana cand vom construi un pavilion nou", s-a mai exprimat Danut Capatana. Ciudat este faptul ca seful Clinicii de Psihiatrie de la Palazu Mare, dr. Diana Carjaliu, spune ca nu stia de hotararea potrivit careia cele doua pavilioane vor fi rase de pe fata pamantului. De precizat ca unitatea ce va fi facuta una cu pamantul figura printre cele mai slab dotate din judet. Nu putine au fost datile in care autoritatile locale au atras atentia asupra conditiilor improprii in care erau "tratati" bolnavii.

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă