15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialCJ Prahova a pierdut procesul intentat MDTR în cazul unui proiect din...

CJ Prahova a pierdut procesul intentat MDTR în cazul unui proiect din fonduri UE

Curtea de Apel Ploieşti a respins solicitarea Consiliului Judeţean Prahova privind suspendarea executării actului administrativ prin care MDRT impută suma de un milion de euro, în urma unor nereguli descoperite în procedurile de achiziţie pentru un proiect din fonduri UE, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai Curţii de Apel Ploieşti.

Sentinţa dată de Curtea de Apel Ploieşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, contactat telefonic, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat că autorităţile judeţene vor face recurs la decizia Curţii de Apel Ploieşti.

La începutul lunii septembrie, Consiliul Judeţean Prahova a cerut în instanţă suspendarea actului administrativ prin care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) solicită autorităţilor judeţene returnarea sumei de un milion de euro, în urma unor nereguli administrative descoperite în procedura de achiziţie pentru proiectului drumului judeţean 101 G, construit din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

În acest dosar calitatea de pârât a avut-o Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare – Autoritatea de Management Programul Operaţional Regional din cadrul MDRT.

Ministerul Dezvoltării Regionale a solicitat returnarea sunei de un milion de euro plus TVA din banii alocaţi pentru proiectul de modernizare a DJ 101 G care face legătura între judeţele Prahova şi Dâmboviţa şi care a fost reabilitat pe o lungime de aproximativ 31 de kilometri, dintre care şase pe teritoriul judeţului Dâmboviţa şi restul în Prahova, după ce, în urma unui control au fost descoperite nereguli în procedura de achiziţie.

Drumul judeţean 101 G, care face legătura între judeţele Prahova şi Dâmboviţa pe ruta Tătărani – Brazi – Tinosu – Şirna – Hăbud – Crivăţu a fost reabilitat din bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) prin Programul Operaţional Regional şi a costat 5.150.000 de euro.

Lucrarea a fost inaugurată în 31 mai 2010 în prezenţa ministrului Elena Udrea şi a preşedinţilor consiliilor judeţene Prahova şi Dâmboviţa.

Cele mai citite

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă