15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCJ Cluj reia licitatia pentru Calea Turzii 2-14

CJ Cluj reia licitatia pentru Calea Turzii 2-14

» Licitatia pentru cel mai scump teren din Cluj va fi reluata din faza de studiu a ofertelor

» Instanta de judecata a dat castig de cauza firmei Nova Taxi, care a avut oferta cea mai mare la licitatia anulata si care a cerut reluarea procedurii

» CJ Cluj a decis acum un an anularea licitatiei pe motiv ca nu respecta legislatia in vigoare

Consiliul Judetean (CJ) Cluj este obligat de instanta sa reia o licitatie anulata anul trecut. Astfel, terenul de pe Calea Turzii 2-14 ar putea fi atribuit in functie de ofertele depuse anul trecut, in luna martie. La momentul respectiv, una din firmele participante la licitatie a oferit cel mai mare pret de piata pentru un teren: 2.000 de euro pentru un metru patrat.

"Instanta a decis, la ultimul termen, sa reluam licitatia din punctul in care am suspendat-o. Exista o comisie de licitatie, aceasta se va intruni dupa ce primim motivarea in scris de la instanta", a explicat pentru Romania libera secretarul general al judetului, Mariuca Pop. Potrivit ei, Comisia de licitatie va trebui sa reia licitatia de concesionare a celor trei hectare de pe Calea Turzii din faza de studiere a ofertelor depuse.
Comisia anulase licitatia in primavara anului trecut, dupa ce fusesera deschise plicurile cu ofertele, pe motiv ca legislatia in domeniu nu ar mai fi fost de actualitate. In consecinta, firma care a depus oferta cea mai mare, Nova Taxi, a contestat in instanta anularea licitatiei.
"Noi ne mentinem oferta, mai ales ca, intr-un an, preturile au explodat acolo in zona. Din pacate, nu ne mai putem asocia cu lantul hotelier Carlton, care a renuntat. Acum asteptam si noi motivarea scrisa a instantei", a declarat pentru Romania libera reprezentantul firmei, Vasile Oltean.
Acesta reclamase interese politice in adjudecarea terenului de pe Calea Turzii, in  momentul anularii licitatiei. Nova Taxi a oferit un pret de zece ori mai mare decat evaluarea de piata a terenului.
Pe Calea Turzii 2-14, proiectul de licitatie prevede constructia unei zone hoteliere cu spatii pentru expozitie si spatii alimentare, dar si constructia unei sali de sport. Dupa anularea licitatiei, terenul a fost trecut in oferta pentru reconstructia stadionului Ion Moina.

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă