10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCircul foamei din Rahova, inlocuit cu un mall

Circul foamei din Rahova, inlocuit cu un mall

Fostul circ al foamei din Rahova, situat la intersectia dintre Soseaua Progresului si Calea Rahovei, va fi transformat in mall, iar in locul buruienilor si gunoaielor vor fi construite cai de acces si parcari. Liberty Center a fost proiectat cu un singur scop, si anume acela de a deveni locul preferat al bucurestenilor pentru cumparaturi si distractie. In toamna anului 2008, cand va fi finalizata constructia, mall-ul va oferi aproximativ 25.000 metri patrati de spatii de inchiriat, dispuse pe trei niveluri. Vizitatorii vor avea la dispozitie peste 100 de magazine si 700 de locuri in parcarea subterana.
Mall-ul a fost conceput pentru a deveni destinatia perfecta pentru intreaga zi si va reuni o gama larga de facilitati si servicii: un supermarket, magazine specializate, cafenele si restaurante, cinema multiplex cu sase sali, patinoar acoperit. In plus, vor mai exista banci, curatatorii, agentii de turism, agentii de servicii financiar-bancare si locuri special amenajate pentru distractia copiilor.
Dezvoltatorul lui Liberty Center, firma Mivan, mizeaza pe prezenta constanta a aproape 580.000 de rezidenti din zona. “Designul arhitectural de ultima ora si prezenta brandurilor internationale ii vor face pe vizitatori sa aiba aceeasi experienta a cumparaturilor ca in orice alt mare oras cosmopolit. Acesta este mesajul pe care vrem sa il transmitem prin sloganul “Feel the life of the city”. Conceput pentru a deveni o excelenta oportunitate de afaceri pentru retaileri, Liberty Center va da ocazia tuturor tipurilor de consumatori sa descopere noi modalitati pentru petrecerea timpului intr-o atmosfera relaxanta si distractiva”, a declarat John Houghton, senior property executive la Mivan. Pentru Romania, firma a alocat 750 de milioane de euro care vor fi investiti in proiecte comerciale si rezidentiale in urmatorii trei-patru ani.

Groapa de gunoi

Construit pentru a deveni o uriasa cantina pentru oamenii muncii, scheletul din beton a fost abandonat dupa 1989, iar locul a devenit un “no man's land”, plin de caini vagabonzi, gunoaie si balarii. Edilii care s-au perindat la conducerea Primariei Capitalei si a celei de sector nu au luat masuri pentru a intretine macar curatenia in zona care a devenit un focar de infectie. Locuitorii de la blocurile din vecinatate au facut mai multe sesizari la primarie pentru a cere salubrizarea zonei. Desi in decursul timpului gunoaiele au fost stranse la intervale destul de mari de timp, ele au reaparut si au transformat in cosmar viata vecinilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă