21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCirca 1.700 de români şi bulgari, repatriaţi din Franţa în mai puţin...

Circa 1.700 de români şi bulgari, repatriaţi din Franţa în mai puţin de două luni

Numărul total al românilor şi bulgarilor aflaţi în situaţie ilegală în Franţa repatriaţi începând de la finele lunii iulie va ajunge la circa 1.700 până la sfârşitul lunii septembrie, a declarat, joi, ministrul francez al Imigrării, citat de AFP, transmite Mediafax.

Numărul se referă la repatrierile care au loc “începând cu data de 28 iulie şi până la sfârşitul lunii septembrie”, a precizat Besson, aflat la aeroportul Roissy din Paris, împreună cu ministrul de Interne, Brice Hortefeux.

Besson a anunţat că în curând va avea loc un alt zbor, de la Lille către România, având la bord mai mulţi români aflaţi în stiuaţie ilegală, însă nu a precizat dacă este vorba despre romi.

La sfârşitul lunii august, Besson declarase că, de la începutul anului, au fost repatriaţi 8.313 romi români şi bulgari. În 2009, autorităţile franceze au organizat 44 de zboruri speciale, pentru a repatria 10.000 de romi români şi bulgari, a precizat Ministerul Imigraţiei.

Aflat în cruciadă împotriva imigraţiei ilegale şi a delincvenţei, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat, la sfâşitul lunii iulie, o înăsprire a politicii de securitate, iar ulterior Guvernul de la Paris a desfiinţat zeci de tabere ale romilor şi, în schimbul unui ajutor financiar, a repatriat sute de romi în România şi Bulgaria. Noile măsuri de securitate au declanşat critici vehemente atât în Franţa, cât şi în străinătate.

Aflat la Bruxelles, Sarkozy a avertizat că autorităţile franceze vor continua să desfiinţeze “toate taberele ilegale”, indiferent de originea ocupanţilor acestora. În Franţa trăiesc circa 15.000 de romi, care beneficiază de reglementările privind libera circulaţie pe teritoriul UE.

Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă