11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Magistrații bucureșteni dau lecții presei despre cum se realizează un interviu

Fapt inedit. Magistrații de la Judecătoria Sector 2 au admis o cerere împotriva ziariștilor, prin care Primăria Sectorului 4 contrazice întrebările și răspunsurile dintr-un interviu.


”Instanța a decis ca ziarul ”Libertatea” să corectează întrebările și răspunsurile unui intervievat, directorul Liceului Șincai,” scrie Cătălin Tolontan.

Articolul, care este un interviu publicat în 2 august 2021 cu profesorul de matematică Mircea Țeca, directorul Liceului Șincai, nu va fi șters, așa cum a cerut petentul, dar ziarul va trebui să publice o poziție a Sectorului 4, în care practic sunt contrazise întrebările și răspunsurile din respectivul interviu.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a promovat, conform sursei citate, 15 acțiuni judiciare, considerându-se lezat de campania de presă stârnită împotriva sa de mai multe publicații.

În urmă cu șase luni, Cătălin Tolontan a fost chemat la DIICOT pentru a da explicații într-un dosar, prin care el, împreună cu alți jurnaliști, erau acuzați că s-au adunat într-un grup organizat împotriva primarului sectorului 4.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă