23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăSpecialMagistrații bucureșteni dau lecții presei despre cum se realizează un interviu

Magistrații bucureșteni dau lecții presei despre cum se realizează un interviu

Fapt inedit. Magistrații de la Judecătoria Sector 2 au admis o cerere împotriva ziariștilor, prin care Primăria Sectorului 4 contrazice întrebările și răspunsurile dintr-un interviu.


”Instanța a decis ca ziarul ”Libertatea” să corectează întrebările și răspunsurile unui intervievat, directorul Liceului Șincai,” scrie Cătălin Tolontan.

Articolul, care este un interviu publicat în 2 august 2021 cu profesorul de matematică Mircea Țeca, directorul Liceului Șincai, nu va fi șters, așa cum a cerut petentul, dar ziarul va trebui să publice o poziție a Sectorului 4, în care practic sunt contrazise întrebările și răspunsurile din respectivul interviu.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a promovat, conform sursei citate, 15 acțiuni judiciare, considerându-se lezat de campania de presă stârnită împotriva sa de mai multe publicații.

În urmă cu șase luni, Cătălin Tolontan a fost chemat la DIICOT pentru a da explicații într-un dosar, prin care el, împreună cu alți jurnaliști, erau acuzați că s-au adunat într-un grup organizat împotriva primarului sectorului 4.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă