11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCiocan: Renunţ la funcţia de purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei

Ciocan: Renunţ la funcţia de purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei

Christian Ciocan, actualul purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei vrea să se întoarcă la cariera sa de bază, în structurile operative ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Este hotărât să renunţe la Bucureşti pentru o funcţie de inspector şef într-unul dintre judeţele ţării. Motivul plecării, spune Ciocan, este faptul că în actuala structură simte că bate pasul pe loc.

“Am luat o decizie de a pleca din sistemul de relaţii publice însă nu în acest moment. Nu ştiu deocamdată unde şi când dar am luat această decizie”, a spus actualul purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan.

El a făcut totuşi precizarea că va renunţa curând la actuala funcţie. “Dacă va exista oportunitate, în anul acesta”, a spus Ciocan, subliniind că nu vizează postul niciunui coleg şi că aşteaptă să se organizeze un concurs.

Ciocan: Poliţia Capitalei nu poate să îmi ofere altceva pentru dezvoltare, la momentul acesta

Christian Ciocan spune că poate să facă mult mai mult decât îi oferă actualul post şi s-a hotărât să se întoarcă în structurile operative ale Minsiterului Adminsitraţiei şi Internelor.

“Sunt într-adevăr nişte motive. Cred că am făcut tot ce puteam să fac până la momentul ăsta şi mai departe nu mai ţine de mine. Eu am fost acceptat în Asociaţia Europeană a Directorilor de Comunicare. Până la urmă, orice om îşi doreşte o evoluţie. Cred că la momentul ăsta aş bate pasul pe loc în ceea ce priveşte sistemul de relaţii publice la noi şi nu depinde de mine. Eu am făcut tot ce am putut până acum. La momentul ăsta, Poliţia Capitalei nu poate să îţi ofere altceva pentru dezvoltare. Degeaba pe plan personal şi cunoştinţele mele personale mă fac să am recunoaştere în Europa dacă în organizaţie nu pot face mai multe”, a spus Christian Ciocan pentru Realitatea.net.

Ciocan: Anul trecut am picat la concursul de inspector şef în Mehedinţi. A fost singura ratare din viaţa mea

Christian Ciocan este hotărât să plece din sistemul de realţii publice al Poliţiei Capitalei pentru un post de inspector şef într-unjudeţ. “Deocamdată nu vizez niciun post, dar nici nu aş accepta să plec în orice judeţ, că nu am plecat din Turnu Severin pentru a ocupa o funcţie oriunde. Vom vedea, acolo unde sunt concursuri”, a explicat Ciocan.

De fapt el a venit la Bucureşti provizoriu, căci avea nevoie să ocupe trei ani o funcţie de conducere pentru a participa la concursurile din structurile MAI.

“Eu am venit la Bucureşti pentru a îndeplini o condiţie necesară prezentării la concursurile care se organizează în Ministerul de Interne, şi anume o perioadă minimă de 3 ani într-o funcţie de comandă. De altfel, anul trecut am şi susţinut un astfel de examen, dar din păcate, a fost singura ratare din viaţa mea şi consider că atât am putut la momentul ăla”, îşi aminteşte Ciocan.

Ciocan: Am fost motivat de colegii cu funcţii mai mici

Un rol important în luarea cestei decizii, au avut-o şi promovările unor colegi mai tineri decât el.

“Colegi de-ai mei mai tineri şi cu mai puţini ani de muncă reuşesc să ocupe nişte poziţii mai importante. Şi atunci iată că mă motivează ei. Asta este, învăţăm de la cei mai buni”, a explicat Ciocan.

Christian Ciocan are o vechime de 20 de ani în Poliţie, şi , spune el, a trecut “prin fiecare etapă, începând cu sergent major”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă