11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCiobanul-filosof din Ţinutul Momârlanilor

Ciobanul-filosof din Ţinutul Momârlanilor

Marcu Dimitrie Jura, în vârstă de 32 de ani, a trecut prin trei facultăţi şi este pasionat de Nietzsche. Cu toate acestea, a preferat să trăiască liber printre mioare şi chiar are un blog despre oierit, scrie Adevarul.

Povestea hunedoreanului Marcu Dimitrie Jura, care trăieşte în satul Jieţ situat în Valea Jiului, este de-a dreptul impresionantă. Marcu a urmat cursurile a trei facultăţi, pregăteşte o lucrare de doctorat, şi cu toate acestea preferă să trăiască departe de lumea dezlănţuită, colindând munţii alături de cele 130 de oi, 40 de capre şi 10 câini
ciobăneşti.

Hunedoreanul este căsătorit şi are o fetiţă, Anamaria, în vârstă de 6 ani şi se consideră un om fericit. „În urmă cu 12 ani, după ce am fost admis la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, am realizat că nu pot trăi în oraşe. Simţeam că mi-am lăsat sufletul acasă. Aşa că, după vacanţa de iarnă, am refuzat să mă întorc la Bucureşti”, povesteşte Jura. A renunţat la filosofie, deşi începuse să-i placă mult Nietz­sche. „Aveam de gând să scriu o lucrare prin care să fac o paralelă între gândirea filosofului care susţinea că Dumnezeu este mort şi Evanghelie. M-au descurajat reacţiile colegilor. Până la urmă, m-am întors acasă, am cumpărat 10 oi, pe care, în scurtă vreme, le-am înmulţit, ajungând la vreo 30″, povesteşte ciobanul-filosof.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă