13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCineasti si simpli cetateni la Festivalul "Filmul de Piatra"

Cineasti si simpli cetateni la Festivalul “Filmul de Piatra”

» Organizatorii Festivalului "Filmul de Piatra", care va avea loc la Piatra Neamt in perioada 7-11 ianuarie 2009, au inceput inscrierile pentru acest eveniment. La sarbatoarea filmului sunt asteptati atat cineasti, cat si tineri din Piatra Neamt care vor avea ocazia sa-si etaleze talentele in arta fotografiei.

Cineastii profesionisti sau amatori care doresc sa participe la "Filmul de Piatra" pot completa formularul de inscriere, pe site-ul www.filmulde-piatra.ro,  dupa care vor trimite DVD-uri cu filmele lor. Echipa festivalului, din care fac parte regizorul Andrei Dascalescu si criticii de film Alex Leo serban, Mihai Chirilov si Mihai Fulger, va alege cele mai bune filme pentru a fi proiectate la Teatrul Tineretului si in institutiile partenere, intre 7 si 11 ianuarie.

"Pe langa filmele romanesti care se vor lupta pentru numeroasele premii, festivalul va proiecta si selectii ale unor festivaluri internationale, astfel incat oferta de proiectii sa fie una imposibil de refuzat, indiferent de gusturi sau exigente", a declarat, pentru AGERPRES, regizorul Andrei Dascalescu, organizatorul festivalului.
"Filmul de Piatra" va mai insemna o serie de concerte si petreceri tematice, astfel incat cele cinci zile de festival sa fie o adevarata sarbatoare a filmului, dar si a municipiului Piatra Neamt.

In plus, "Filmul de Piatra" ii invita pe tinerii pietreni sa le arate cineastilor veniti la festival creatiile lor fotografice. Festivalul va organiza o expozitie foto dedicata exclusiv tinerilor din zona orasului Piatra Neamt. Lucrarile alese vor fi expuse in spatiile partenerilor, iar tinerii fotografi vor fi invitati sa ia parte la evenimentele organizate de festival, avand ocazia de a primi pareri si comentarii profesioniste legate de fotografiile lor. Inscrierile pentru expozitia foto se fac tot pe site-ul festivalului.
Organizatorii spera ca prima editie a festivalului va avea parte de un public extraordinar si ca "Filmul de Piatra" va participa la construirea identitatii culturale a municipiului Piatra Neamt, alaturi de festivalul de teatru si de celelalte manifestari din zona.

Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă