31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCine sprinteaza pe final?

Cine sprinteaza pe final?

» Intre mijlocul clasamentului si zona cu echipe deja "condamnate" la retrogradare este o "falie" de patru formatii care se lupta sa scape de locul 15, singurul retrogradant care nu are inca ocupant.

 

» Jiul Petrosani, FC National si FC Arges nu mai au nici o sansa sa evite retrogradarea si lupta doar pentru a face baremul de 25 de puncte si a nu pleca cu penalizare in sezonul viitor din esalonul secund.

 

» Ceahlaul Piatra Neamt, Universitatea Craiova, Farul Constanta si UTA Arad au sanse aproape egale de a se salva de la retrogradare, meciurile directe dintre ele putand fi decisive in a desemna ocupanta locului 15.

Cu opt etape inaintea finalului de sezon, lucrurile tind sa dea in clocot in partea finala a clasamentului. Daca Jiul Petrosani, FC Arges si FC National pot spune ca se pregatesc deja de matineu, sansele de a se salva de la retrogradare fiind aproape nule, alte patru echipe se pregatesc intens pentru a lupta sa evite pozitia a 15-a, ultima care duce spre Liga a II-a. Ceahlaul Piatra Neamt, Universitatea Craiova, UTA Arad si Farul Constanta au toate o situatie extrem de dificila in clasament. Sunt la 7 puncte de mijlocul clasamentului, acolo unde se afla echipele "linistite", iar lupta dintre ele pare a se duce – daca privim programul – pana in ultima runda.

Meciuri de sase puncte
Foarte importante, daca nu chiar decisive, sunt meciurile in care cele patru formatii vor juca una impotriva alteia. Pana la finalul sezonului sunt patru astfel de dispute, iar oltenii au situatia ingrata de a aparea in trei dintre ele! O situatie grea, caci de multe ori aceste dispute pot fi mai tari decat un meci cu Rapid sau Steaua, ca sa nu mai vorbim de faptul ca un eventual insucces acasa in fata unei contracandidate inseamna nu trei puncte pierdute, ci sase!
La fel de importanta este si starea psihica a echipelor, daca putem vorbi de asa ceva, iar la acest capitol bine sta Ceahlaul Piatra Neamt (care este echipa ce vine din urma, cu un antrenor nou, Aurel sunda, si cu puncte castigate in ultimele runde), "mediu" Farul Constanta si foarte prost Universitatea Craiova si UTA Arad, care nu au mai castigat un meci din toamna trecuta! Daca mai punem la socoteala si faptul ca stefan Stoica si Marius Lacatus se confrunta cu mari probleme din interiorul echipei, suporterii si chiar unii dintre conducatori cerandu-le demisia.

Gheorghe Stefan nu este optimist
Presedintele de onoare al clubului Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe stefan, a declarat ca, in ciuda victoriei din meciul cu Jiul Petrosani, sansele de salvare de la retrogradare ale formatiei sale raman sub 50 la suta. "Am stat mereu cu sufletul la gura, n-avem moral, altfel baietii ar juca mult mai bine. Victoria este una muncita si meritata. Ne-am mai marit sansele de salvare, dar in continuare ele sunt sub 50 la suta. Trebuie sa luptam pana la capat. Cu o infrangere sau un egal astazi, nu mai aveam sanse, iar de maine trebuia sa restructuram lotul", a spus stefan.
Antrenorul Aurel sunda a declarat ca este nemultumit de evolutia atacantilor, deoarece considera ca diferenta de scor ar fi trebuit sa fie mai mare. "Sunt trei puncte foarte importante pentru noi. A fost un 1-0 destul de fragil, tinand cont de numarul mare al ocaziilor ratate. E normal sa fiu nemultumit de atacantii mei. Poate daca marcam mai repede alta era desfasurarea evenimentelor. Lupta continua, nici o echipa nu renunta. A venit in sfarsit si ziua in care ne-am ajutat noi", a spus sunda, care vrea sa sarbatoreasca abia la final, atunci cand va salva echipa de la retrogradare. "Eu sunt adeptul stilului german: sarbatoresc la finalul campionatului salvarea de la retrogradare, in cazul nostru, sau o alta performanta mare. Pana atunci, nici macar o bere nu-mi permit".

Au inceput "marile manevre"?
Patronul echipei Jiul Petrosani, Alin Simota, considera ca echipa antrenata de Gheorghe Poenaru a fost dezavantajata clar de brigada de arbitri la Piatra Neamt si l-a criticat dur pe centralul Alexandru Deaconu.
Simota apreciaza ca "smechereasca" prestatia brigazii de arbitri conduse de Deaconu. "De ce ne-a fost teama nu am scapat. Jiul a fost dezavantajata clar la Piatra Neamt. Arbitrul Alexandru Deaconu, fiul magazinerului de la FRF, si-a dus la bun sfarsit misiunea. In minutul 55, la scorul de 0-0, ne-a refuzat un penalti clar la Apetri. A fost un arbitraj smecheresc, a fluierat pentru noi doar la mijlocul terenului. Pacat pentru el deoarece este un baiat tanar si din cate cunosc independent financiar", a declarat Simota. Finantatorul Jiului a mai apreciat ca in repriza secunda tusierul Eduard Ungureanu a semnalizat eronat doua pozitii de ofsaid la atacantii Apetri si Dulcea. "Nici vorba de pozitii afara din joc! Doar el a vazut ofsaid la acele doua faze", a precizat Simota.
Desi inainte de joc a amenintat ca in caz ca Jiul va fi dezavantajata de arbitri va scoate echipa de pe teren indiferent de consecintele ulterioare, Alin Simota a renuntat la intentia sa deoarece nu a mai facut deplasarea cu echipa la Piatra Neamt.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...
Ultima oră
Pe aceeași temă