14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCine mai crede în FC Farul?

Cine mai crede în FC Farul?

Suporterii doresc să înfiinţeze o asociaţie sportivă prin care să salveze gruparea constănţeană, care momentan nu mai are nici o şansă să evolueze în sezonul viitor al Ligii a II-a.

În mai puţin de o lună se dă startul în Liga a II-a la fotbal. Constanţa este reprezentată în această competiţie de echipa patronată de Gheorghe Hagi, Viitorul, şi de FC Farul. Aceasta din urmă este însă pe butuci. Din cauza managementului execrabil al lui Giani Nedelcu, echipa de pe litoral a rămas, în numai un an, fără jucători, fără antrenori şi are datorii mari la foştii jucători şi furnizori. Aceste aspecte au dus gruparea alb-albastră aproape de faliment. După ce au văzut complexitatea problemei de la Farul, nici măcar reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa nu au mai dorit să se implice în salvarea echipei. Singurii care se mai zbat pentru ţinerea la suprafaţă a „corabiei marinarilor” sunt suporterii. Aceştia au avut o întâlnire la Stadionul Farul în urma căreia s-a decis să se înfiinţeze o asociaţie care să salveze gruparea constănţeană. „Avem acceptul unor firme, care ne vor sprijini financiar după înfiinţare. Vrem să amplasăm în oraş panouri publicitare cu mesajul „Salvaţi Farul” şi să împărţim tricouri cu acelaşi mesaj. Intenţionăm să strângem fonduri în urma contribuţiei de 2 la sută către stat. De asemenea, domeniul farul.ro ne aparţine. În eventualitatea nefericită, pe care nu ne-o dorim sub nici o formă, a dispariţiei clubului, Asociaţia va lupta pentru recuperarea semnelor distinctive ale Farului, care trebuie să rămână la noi, nu să încapă pe mâini străine”, au anunţat suporterii. Aceştia au fost însoţiţi la întâlnire de vicepreşedintele clubului, Robert Avramescu. Acesta a anunţat că actualul patronat nu mai poate susţine clubul fără un sprijin al autorităţilor locale. Giani Nedelcu doreşte ca Farul să îşi continue activitatea, însă este în imposibilitatea de a susţine singur echipa. Avramescu a mai spus că s-a depus o cerere pentru a evolua în noul sezon şi chiar a vorbit cu jucătorii care au de primit bani pentru reeşalonarea datoriilor. 

Boicot al meciurilor de handbal şi volei

În disperarea lor, suporterii constănţeni anunţă măsuri mai puţin normale. Aceştia au anunţat că vor boicota meciurile de volei şi handbal care se vor disputa la Constanţa. „Dacă nici acum, în cel de-al 13-lea ceas, nu se implică nimeni pentru salvarea clubului, vom boicota meciurile de handbal şi de volei. Aceşti sportivi n-au nici o vină, dar au obţinut performanţele doar cu sprijinul nostru, al fanilor”, au mai anunţat suporterii. Mai mult, vor organiza mai multe acţiuni de protest în Constanţa şi chiar vor merge la Guvern pentru a împiedica preluarea bazei sportive de către CJC.

5 sute de mii de euro susţine conducerea Farului că are datorii, şi nu mai mult, aşa cum susţin autorităţile locale.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă