15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCine îl înlocuiește pe Iulian Bădescu la șefia PSD Ploiești

Cine îl înlocuiește pe Iulian Bădescu la șefia PSD Ploiești

Deputatul Ion Eparu a fost desemnat, joi, preşedinte interimar al PSD Ploieşti, după demisia fostului primar Iulian Bădescu de la conducerea filialei, în urma arestării preventive pentru fapte de corupţie, informează Mediafax.

Citește și: Primarul din Ploiești a demisionat. Bădescu rămâne în arest

“În această calitate, deputatul Ion Eparu se va ocupa şi de elaborarea strategiei pentru reorganizarea PSD Ploieşti, într-un interval de 30 de zile”, se arată în documentul citat.

Ion Eparu este la primul mandat de deputat, fiind profesor la Universitatea din Ploieşti şi unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Prahova.

Funcţia de preşedinte al PSD Ploieşti a rămas vacantă după demisia lui Iulian Bădescu, arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

În prezent, PSD este condus, în Prahova, de preşedinţi interimari atât la nivelul organizaţiei judeţene, cât şi la cel al organizaţiei municipale Ploieşti, cea mai importantă din judeţ. Anul trecut, şefia PSD Prahova a fost preluată interimar de către senatorul Daniel Savu, după ce fostul preşedinte al filialei judeţene Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a renunţat la funcţia politică la scurt timp după ce DNA l-a pus sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

Iulian Bădescu, arestat preventiv într-un dosar în care DNA Ploieşti îl acuză de luare de mită şi abuz în serviciu, a demisionat, marţi, din toate funcţiile deţinute în PSD şi din calitatea de membru al acestui partid.

Iulian Bădescu era preşedintele organizaţiei municipale a PSD Ploieşti.

Tot marţi, Iulian Bădescu şi-a înaintat, la Prefectura Prahova şi la Consiliul Local Ploieşti, demisia din funcţia de primar. Documentul a fost înregistrat la cele două instituţii înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti să dispună menţinerea mandatului de arestare emis săptămâna trecută pe numele lui Bădescu, respingând astfel contestaţia fostului edil.

Iulian Bădescu, lider al PSD Ploiești, se afla la primul mandat de primar, după ce în perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

În 3 martie, primarul Iulian Bădescu a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local. În timp ce era transportat în arestul Poliției Prahova, situat în municipiul Câmpina, la 30 de kilometri de Ploieşti, lui Bădescu i s-a făcut rău şi a fost dus la Spitalul Municipal din Câmpina, apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Bădescu, în vârstă de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulină.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă