13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCine este noul șef al Administrației prezidențiale din Rusia

Cine este noul șef al Administrației prezidențiale din Rusia

Președintele rus Vladimir Putin al-a numit pe Anton Vaino în funcția de șef al Administrației prezidențiale, după ce Serghei Ivanov a demisionat din funcție, potrivit agenției TASS, citată de Agerpres.

„Șeful statului rus l-a numit prin decret pe Anton Vaino șef al Administrației prezidențiale, eliberându-l din funcția pe care acesta o deținea anterior”, precizează Kremlinul, într-un comunicat de presă.

Printr-un alt decret Putin l-a eliberat pe Serghei Ivanov din funcția de șef al Administrației prezidențiale și l-a numit reprezentant special al președintelui pentru protecția mediului, ecologie și transport.

Președintele Putin a ținut să precizeze că Serghei Ivanov a părăsit funcția de șef al Administrației prezidențiale din proprie dorință. ‘Țin minte înțelegerea noastră de a nu vă folosi mai mult de patru ani pentru funcția de șef al Administrației prezidențiale. Tratez cu înțelegere dorința dumneavoastră de a trece într-un alt sector de lucru’, a subliniat Putin în timpul întrevederii sale cu Ivanov, o stenogramă a întrevederii fiind publicată vineri pe site-ul Kremlinului.

Potrivit lui Putin, Serghei Ivanov este cel care l-a recomandat pe Anton Vaino în calitate de succesor în funcția de șef al Administrației prezidențiale.

Cele mai citite

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...

Președintele Atlantic Council l-a decorat pe președintele Iohannis și a subliniat buna colaborare cu SNSPA

Președintele Atlantic Council, Fred Kempe, l-a decorat pe președintele Iohannis și a subliniat buna colaborare dintre Atlantic Council din SUA și Școala Națională de...
Ultima oră
Pe aceeași temă