20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCinci ţări europene, inclusiv România, îndeamnă Georgia să menţină calea integrării euro-atlantice

Cinci ţări europene, inclusiv România, îndeamnă Georgia să menţină calea integrării euro-atlantice

Cinci ţări membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au îndemnat, luni, Georgia să continue calea reformelor care conduc la integrarea în UE şi NATO, la opt zile după victoria la alegerile legislative a coaliţiei miliardarului Bidzina Ivanişvili, relatează AFP, citată de Mediafax.

Într-o scrisoare comună, miniştrii Afacerilor Externe din România, Lituania, Letonia, Bulgaria şi Cehia l-au îndemnat pe Ivanişvili să menţină calea “integrării europene şi euro-atlantice” şi să “nu facă economie nici de energie, nici de entuziasm în angajarea reformelor necesare”.

În scrisoarea lor, adresată atât lui Ivanişvili, cât şi adversarului său politic învins în alegerile legislative, preşedintele Mihail Saakaşvili, cei cinci miniştri i-au îndemnat “să garanteze că noul Parlament îşi preia funcţiile în manieră legală şi constructivă”.

“Credem cu fermitate că este timpul de a lucra împreună în favoarea unităţii naţionale în interesul Georgiei”, au insistat miniştrii.

Coaliţia Visul Georgian a lui Ivanişvili a câştigat alegerile legislative de la 1 octombrie şi ar putea dispune de 83 de locuri în Parlament faţă de 67 pentru Mişcarea Naţională Unificată a preşedintelui Saakaşvili.

Saakaşvili, care a preluat puterea după “revoluţia trandafirului”, în 2003, a recunoscut înfrângerea partidului său în faţa coaliţiei de opoziţie a lui Bidzina Ivanişvili şi a asigurat că va facilita tranziţia politică.

Cele mai citite

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...
Ultima oră
Pe aceeași temă