13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCinci sfaturi pentru o căsnicie durabilă

Cinci sfaturi pentru o căsnicie durabilă

În timp ce unii cercetători încearcă să înţeleagă modul în care „funcţionează” dragostea, alţii par mai preocupaţi să descopere ingredientele căsniciei durabile, cu sau fără o iubire pasionantă. Revista livescience.com oferă câteva sfaturi practice pentru a avea o căsnicie de succes.

1. Căsătoreşte-te cu un cheltuitor asemănător ţie

Avarii tind să se căsătorească mai degrabă cu persoanele risipitoare decât cu cele care le seamănă, însă acest lucru le-ar putea dinamita căsnicia. Conform unui studiu realizat de către un grup de cercetători de la Şcoala de Business din Michigan, SUA, oamenii tind să-i perceapă pe cei opuşi lor în privinţa cheltuielilor ca fiind parteneri romantici. Însă, cu timpul, disputele conjugale generate de bani tind să macine căsnicia o dată cu trecerea timpului.

2. Mai mult sex!

Conform unor studii, nevroticii au parte de mariaje nefericite. Cu toate acestea, tinerii nevrotici căsătoriţi care au o viaţă sexuală activă sunt la fel de fericiţi ca cei care nu manifestă comportamente nevrotice, se arată în numărul din octombrie 2010 al revistei trimestriale „Psihologia Socială şi Ştiinţa Personalităţii”.

3. Spune „mulţumesc” şi „noi”

Persoanele care se simt apreciate de către partenerii lor tind să ignore dezechilibrele legate de munca depusă în cadrul familiei. Cuvântul „mulţumesc” poate însemna mai mult decât pare la prima vedere, conform unui studiu realizat de către un grup de cercetători de la Universitatea de Stat din Arizona. Un alt cuvânt magic este „noi”. Cu cât este pronunţat mai des într-o dispută, cu atât partenerii au tendinţa de a se percepe reciproc ca fiind mai puţin egocentrici.

4. Căsătoreşte-te repede

Dacă partenerul vă enervează acum, el vă va enerva şi mai mult în viitor, iar creşterea negativităţii în cadrul cuplului este un fenomen normal. Cu cât vei sta mai mult cu un partener fără să te căsătoreşti cu el, cu atât scad şansele de a îmbătrâni alături de el.

5. Munceşte din greu!

În cadrul unui studiu care a fost publicat în 2009 în Revista americană de Psihologie Generală, cercetătorii au chestionat aproximativ 6000 de persoane, o parte dintre acestea fiind căsătorite de peste 20 de ani. Surprinzător de multe persoane erau, încă, îndrăgostite de partenerii lor. Secretele păstrării romantismului în viaţă sunt grija reciprocă şi efortul depus.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă