15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCezar Preda cere măsuri URGENTE, după scandalul între două echipe de susţinători...

Cezar Preda cere măsuri URGENTE, după scandalul între două echipe de susţinători ai USL şi ARD

Prim-vicepreşedintele PDL, deputatul Cezar Preda, le atrage atenţia şefului Poliţiei Buzău şi ministrului Mircea Duşa asupra modului în care se desfăşoară campania electorală la Buzău şi cere măsuri urgente, după scandalul izbucnit, sâmbătă, între două echipe de susţinători ai USL şi ARD.

 

Potrivit liderului democrat-liberal Cezar Preda, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, este “total depăşit” şi-i cere acestuia securizarea campaniei electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Vreau sa îi transmit un mesaj ministrului Duşa. Domnule ministru, aţi uitat că Cezar Preda este un parlamentar în funcţie? Domnule şef al Poliţiei Buzău, aţi uitat că eu sunt deputat în funcţie, şi nu un candidat. Eu sunt parlamentar în functie şi atâta timp cât eu respect legile României şi jurâmântul prin care ţara m-a responsabilizat vă rog sa vă respectaţi obligaţiile legale faţă de un deputat al României şi să nu pactizaţi cu lumea interlopă şi cu oamenii puşi să facă scandal. Vă rog să securizaţi campania electorală pentru că nu vrem decât să fim lăsaţi în pace să explicăm oamenilor casă de casă şi nu după afişe ceea ce am făcut şi ce vom face. Ăsta este anunţul meu pentru ministrul de Interne care este total depăşit şi îl anunţ că mai sunt două săptămâni de campanie”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Cezar Preda.

Deputatul de Buzău a adăugat că în acest judeţ USL ar avea ajutorul Poliţiei şi Poliţiei Locale, dar şi al interlopilor.

“USL, la Buzău, nu va face ce vrea nici cu ajutorul Poliţiei judeţene, nici cu ajutorul Poliţiei Locale, şi nici cu ajutorul interlopilor. Unde sunt militanţii PSD de 20 de ani, oameni serioşi care veneau şi explicau oamenilor de ce face bine PSD de ce face rău PDL? Nu mai sunt la PSD. Acum e vremea huliganilor, a băieţilor din baruri şi a interlopilor. Poliţia nu a vrut să intervină absolut deloc la Mărăcineni, deşi stia că este o caravană de aproape 150 de persoane”, a afirmat Cezar Preda.

Precizările lui Preda vin după ce, sâmbătă, două echipe de campanie ale USL şi ARD s-au luat la bătaie în localitatea buzoiană Mărăcineni, contracandidatul lui Preda, Marcel Ciolacu, declarând ulterior că agresiunea s-ar fi petrecut sub ochii liderului PDL Buzău.

Preda a precizat că incidentul de sâmbătă a fost provocat doar pentru a-i creşte popularitatea contracandidatului său din partea Uniunii Social Liberale.

“Resping şi regret orice fel de incident indiferent de unde este omul care are de suferit. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Mărăcineni, lucru pe care l-am aflat din presă, este regretabil şi arată o doză de disperare cu privire la şansele candidatului lor pe Colegiul 7. Eu am fost însoţit, ieri, de peste 150 de oameni şi 30 de maşini. Am înţeles de la responsabilii mei de campanie că alături de caravana noastră s-au lipit două maşini, una cu portavoce şi una cu unii de la Poliţia Comunitară cu bâte în maşină. Li s-a spus să plece şi au plecat apoi s-au întors să creeze un eveniment. Vă întreb acum: cum este ca 5 suporteri ai lui Dinamo să intre în galeria Stelei de 10 mii de oameni şi să strige pro Dinamo? La ce să te aştepţi? Nu se pot produce decât busculade şi amândouă părţile pică rău. Eu invit USL să renunţe la astfel de acţiuni”, a declarat, duminică, liderul PDL, Cezar Preda.

Preda a lansat un atac dur la adresa contracandidatului său, Marcel Ciolacu, candidat USL pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor, susţinând că acesta şi-ar face campanie cu interlopi şi cămătari.

Marcel Ciolacu, preşedintele organizaţiei municipale a PSD, este viceprimarul oraşului Buzău, aflat la al doilea mandat, şi candidează acum pentru un mandat de deputat pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor, unde a fost ales deputat Cezar Preda în urmă cu patru ani.

Imediat după incidentul de sâmbătă, Ciolacu, care a declarat că doi membri ai caravanei USL au fost răniţi în urma altercaţiei, i-a cerut lui Cezar Preda retragerea din cursa electorală pe motiv că nu a aplanat conflictul dintre taberele de susţinători deşi s-ar fi aflat în apropiere.

Duminică, Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Buzău a transmis că în 24 noiembrie, în jurul orei 10.00, a fost sesizată producerea unui conflict în comuna Mărăcineni, între persoane ce făceau parte din caravanele electorale a două formaţiuni politice.

Imediat după primirea sesizării, la faţa locului a intervenit un echipaj din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Mărăcineni, poliţiştii reuşind astfel să aplaneze starea conflictuală. În timpul efectuării primelor verificări a fost identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Buzău, care a precizat că a fost agresat de către mai mulţi tineri din rândul celeilalte caravane electorale.

Buzoianul respectiv nu prezenta urme vizibile de violenţă, iar în urma examinării medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău nu i s-a stabilit niciun diagnostic.

Ulterior, la sediul Secţiei 1 Poliţie Rurală Mărăcineni s-a prezentat reprezentantul unei formaţiuni politice care a sesizat că a fost agresat şi un tânăr de 21 de ani, tot din Buzău, care făcea parte din acelaşi grup de susţinători ca şi buzoianul de 31 de ani. Totodată, reprezentantul formaţiunii politice respective a precizat că, în timpul conflictului, o femeie în vârstă de 34 de ani, din comuna Mărăcineni, a smuls o staţie de amplificare de pe un autoturism ce făcea parte din caravană şi a aruncat telefonul mobil cu care un susţinător filmase altercaţia, deteriorând aparatul.

În baza plângerilor formulate, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Mărăcineni au întocmit dosare penale, în care trei bărbaţi în vârstă de 40, 23 şi 37 de ani şi femeia în vârstă de 34 de ani, toţi din comuna Mărăcineni, sunt cercetaţi pentru loviri sau alte violenţe, faţă de femeia respectivă fiind declanşate cercetări şi pentru furt calificat şi distrugere.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă