15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCentrul de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz, deschis la Sibiu

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz, deschis la Sibiu

INFOBiz cea mai importantă comunitate a oamenilor de afaceri se află la start. Cu sediul central la București, Centrul de Informare și Asistență în Afaceri – INFOBiz își începe activitatea din inima Transilvaniei, astfel încât comunitatea de business sibiană să se constituie drept un exemplu de cooperare și dezvoltare la nivel național.

INFOBiz instrumentul de protecție împotriva abuzurilor statului

Statul  a creat peste 100 de organisme cu atribuții de control, guvernându-se după principiul orice act emis conferă dreptul de control. Multe dintre acestea își suprapun atribuțiile și sufocă mediul de afaceri.  Presiunea asupra agenților economici este exercitată atât prin mecanismele de control, cât și prin cele de reglementare ale statului, lipsa de predictibilitate fiind foarte ridicată.

Având în vedere că nu doar mediul de afaceri creaza abuzuri, ci și statul INFOBiz  va pune la dispoziție un număr de telefon unic, pe modelul INFOCons – protecția consumatorului, pentru a fi semnalate  cazurile de controale amănunțite și nejustificate ori rezultatele acelui control. Principiul transparenței și respectarea legii vor sta la baza dialogului și cooperării dintre mediul de afaceri și instituțiile statului. În acest sens, Centrul INFOBiz va asista agentul economic cu privire la competențele organului de control, va sesiza conducerea instituției în numele agentului economic asupra oricărui posibil abuz al reprezentanților instituției respective, iar dacă este cazul îl asistă în justiție.

Centrul INFOBiz va organiza evenimente care vor reuni la aceeași masă șefii instituțiilor publice locale și reprezentanții mediului de afaceri, astfel încât așteptările, nevoile și interesele celor două entități să se armonizeze.

Asistență gratuită mediului de afaceri

Obiectivul strategic al Centrului de Informare și Asistență în Afaceri – INFOBiz este de a informa si asistă întreprinzătorii prin experți în activități legate de domeniile financiar, fiscal, comercial, juridic, marketing, fonduri europene, managementul afacerii și până la domenii de activitate de un anumit specific. Fondurile europene reprezintă un instrument temeinic pentru dezvoltarea mediului de afaceri, motiv pentru care Centrul de Informare și Asistență în Afaceri – INFOBiz va subscrie programelor cu finanțare europeană atat pentru propriile actiui cat si in numele membrilor.

Interfața între mediul de afaceri și instituțiile statului

Centrul INFOBiz va fi interfața între administrațiile locale și mediul de afaceri. Centrul INFOBiz va desfașura un program ce are în vedere încurajarea consiliilor locale de a stabili un set de măsuri care să atragă investitorii pe zona lor de administrare. Acest set de măsuri, ce vor face obiectul unei hotărâri de consiliu, coroborat cu o diagnoză asupra mediului socio-economic al zonei respective vor conduce la creșterea șanselor demersului Centrului INFOBiz de a aduce potențiali investitori în zonele respective.

 

INFOBiz – O voce unitară a mediului de afaceri

 

„Faptul că sunt sibian a contat foarte mult în decizia de a porni proiectul INFOBiz din orașul natal și mă bucur că oameni cu experiență, inițiativă, implicare și inovație s-au alăturat primul eveniment pe care îl organizăm. Fiecare entitate economică se constituie drept publicul nostru țință, însă în această primă fază ne adresăm cu precădere IMM-urile, PFA-urile, Întreprinderile Individuale, dar și altor forme de organizare fără personalitate juridica. IMM-urile reprezintă la nivelul UE una dintre cele mai importante consumatoare de forță de munca, cu un procent de 38% din numărul total de angajati. Atât numărul, cât și imapctul acestor întreprinzători în economie ne-a determinat să creăm Centrul de Informare și Asistență în Afaceri -INFOBiz. Desigur ne dorim membri și întreprinderile mari, acestea putând contribui cu expertiza lor la dezvoltarea unui mediu de business echilibrat. Îmi propun ca acest proiect pilot desfășurat la nivelul Sibiului să se extindă la nivel național pentru că mediul de afaceri are nevoie de o voce unitară care să reprezinte un partener real și puternic în dialogul cu autoritățile publice, consumatorii acestora, dar și cu forța de muncă disponibilă’’, a declarat Ciprian Faraon, președintele Centrului de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz.

Conferința Business to People –start INFOBiz

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri, INFOBiz, va fi lansat în cadrul Conferinței „Business to People“, ce va avea loc în data de 2 octombrie, ora 12.00, la Centrul de Afaceri, str. Nicolae Olahus, nr.5, Corp A, etaj 2.

Conferința are drept obiectiv crearea unui spațiu de dialog oportun pentru mediul de afaceri sibian și constituirea punctului de plecare pentru Centrul de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz, care va fi lansat cu această ocazie.

În cadrul evenimentului 10 antreprenori sibieni vor dezvălui secretele afacerilor de succes celor aproximativ 300 de antreprenori așteptați la eveniment.

Cele mai citite

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...

Alertă hidrologică! Cod galben de inundații pe râuri din 17 județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de viituri pe râuri din 17 judeţe, valabilă...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....
Ultima oră
Pe aceeași temă