21.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăSpecialCelălalt băiat al tinerei din Vaslui care şi-a spintecat bebeluşul, preluat de...

Celălalt băiat al tinerei din Vaslui care şi-a spintecat bebeluşul, preluat de Protecţia Copilului

Celălalt băiat al tinerei din Bârlad, care a fost arestată după ce şi-a spintecat bebeluşul de o săptămână, a fost preluat în regim de urgenţă de Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui, informează Mediafax.

Intervenţia autorităţilor statului a venit după ce tatăl copilului a refuzat să îşi asume responsabilitatea creşterii în continuare a fiului său, în urma arestării soţiei sale.

„Tatăl copilului, care nu şi-a revenit încă din starea de şoc, este depăşit total de situaţie astfel încât nu doreşte să se ocupe de creşterea fiului său de patru ani. În aceste condiţii, copilul trebuia securizat astfel încât s-a impus măsura scoaterii din familie şi darea lui în plasament în regim de urgenţă. În urma evaluării cazului, a fost identificată familia bunicilor paterni, care prezintă garanţii şi vrea să se ocupe de creşterea copilului”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Citește și: Caz ȘOCANT în Vaslui: O mamă și-a tăiat bebelușul de numai o săptămână

Băieţelul de patru ani şi vărul acestuia, în vârstă de şapte ani, vor beneficia de consiliere psihologică pentru depăşirea traumei prin care au trecut, având în vedere că micuţii au asistat la uciderea bebeluşului de o săptămână.

Tribunalul Vaslui a emis, sâmbătă, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Elenei Smocot, pentru omor calificat, după ce, cu o zi înainte, tânăra şi-a ucis fiul în vârstă de o săptămână, sub privirile altor doi copii, un băieţel de patru ani şi unul de şapte ani. Astfel, magistraţii au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care, vineri seară, după aproape o zi de audieri şi cercetări în acest caz, o reţinuseră pentru 24 de ore pe tânăra de 27 de ani din Bârlad.

Potrivit cercetărilor făcute de procurorii vasluieni, tânăra de 27 de ani se afla în locuinţa sa împreună cu bebeluşul de o săptămână, celălalt fiu, în vârstă de patru ani, şi un nepot de şapte ani. La un moment dat, femeia şi-a luat bebelușul de picioare şi l-a lovit de mai multe ori de podea, apoi l-a dat cu capul de pătuţul din lemn, până când a murit.

Ulterior, femeia a ieşit cu copilul în curtea locuinţei, unde l-a călcat în picioare, după care a decis să-l „tranşeze ca pe un pui”, după cum aceasta a mărturisit anchetatorilor.

Astfel, tânăra a luat ciob ascuţit de teracotă găsit prin curte cu care şi-a spintecat bebelușul, scoţându-i organele interne.

La un moment dat, femeia şi-a trimis celălalt fiu şi nepotul în casă pentru că era „scârbos” ceea ce făcea. În final, aceasta a pus trupul copilului într-o pungă pe care a dus-o în cada din baia locuinţei și a acoperit-o cu o pătură.

Între timp, copilul de şapte ani a fost sunat de către mama sa, iar acesta i-a spus că „mătuşa îl calcă în picioare pe bebe”. Femeia a ajuns în aproximativ zece minute la locuinţa cumnatei sale şi, după ce a căutat prin casă, a găsit cadavrul bebeluşului, astfel că a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa Poliţia.

„Tânăra de 27 de ani a povestit cu lux de amănunte cum şi-a ucis şi apoi tranşat copilul, motivat de faptul că nu s-a simţit apropiată de acesta încă de la naştere. De altfel, a spus că îi trecuse prin gând cu o seară înainte să-şi omoare bebeluşul, dar nu ştia cum. A doua zi, adică astăzi (vineri – n.r.), a profitat de faptul că soţul este plecat la serviciu şi şi-a ucis pruncul, fără a mai ţine cont că sunt de faţă ceilalţi doi copii”, declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Femeia este cunoscută cu afecţiuni psihice, urmând a fi supusă şi unei expertize psihiatrice.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 471: AIEA, despre situația centralei Zaporojie, după avarierea barajului

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei continuă să pompeze apă din barajul Kahovka pentru a răci combustibilul şi a evita un accident, a anunţat...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 471: AIEA, despre situația centralei Zaporojie, după avarierea barajului

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei continuă să pompeze apă din barajul Kahovka pentru a răci combustibilul şi a evita un accident, a anunţat...

Ghidușiile oamenilor lui Rafila / Un medic veterinar va controla azilele și centrele de permanență din județul Timiș

Directoarea Florentina Radu, jurista de la DSP Timiș, absolventă a facultății de drept din cadrul Universității private Tibiscus, ținută în funcție ilegal de ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă