25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialCel puţin doi tibetani, împuşcaţi mortal de poliţia chineză

Cel puţin doi tibetani, împuşcaţi mortal de poliţia chineză

Cel puţin doi tibetani au fost ucişi marţi de poliţia chineză, în cea de a doua zi de confruntări într-o zonă tibetană din sud-vestul Chinei, conform postului de radio american Radio Free Asia (RFA), citat de AFP şi Mediafax.

Citând locuitori din localitatea Seda, RFA a arătat într-un comunicat că autorităţile chineze au “împuşcat mortal, marţi, aproximativ cinci tibetani şi au rănit grav alţi 40”.

“A fost impusă un gen de lege marţială”, a declarat pentru postul de radio un localnic din Seda, menţionând că “tibetanii se adăpostesc în case, iar poliţia chineză deschide focul asupra oricui se aventurează pe stradă”. Alte aproximativ 40 de persoane au fost arestate, conform sursei.

Cel puţin doi morţi au fost identificaţi de surse locale, relatează RFA.

Violenţele au avut loc pentru a doua zi consecutivă în prefectura tibetană Ganzi (provincia Sichuan, sud-vestul Chinei), unde luni a fost ucisă cel puţin o persoană şi câteva zeci au fost rănite în timpul unei manifestaţii în apropierea mânăstirii Drakgo.

Beijingul acuza marţi că “grupuri separatiste străine” încearcă să destabilizeze autorităţile afirmând că poliţia chineză a deschis focul asupra unor manifestanţi tibetani neînarmaţi.

Aceste violenţe sunt cele mai grave de la revoltele din Tibet împotriva Chinei, din 2008. Conform asociaţiei Free Tibet s-au soldat cu un mort, iar conform International Campaign for Tibet (ICT), cel puţin trei persoane au fost ucise. Guvernul tibetan aflat în exil la Dharamsala (India) a menţionat un posibil bilanţ de şase morţi în rândul manifestanţilor.

Cele mai citite

Schimbări în Conducerea Lidl România

Schimbări în Conducerea Lidl România: Marco Giudici preia o funcție de conducere în Grupul Lidl, iar rolul lui este preluat de José Alberto Chueca...

Decizia luată de Rusia în legătură cu presa europeană

Rusia a anunțat că a blocat accesul pe teritoriul său la 81 de mass-media europene, ca răspuns la decizia Uniunii Europene din luna mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă