12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCel mai lung pod din Argeş a fost inaugurat joi

Cel mai lung pod din Argeş a fost inaugurat joi

Cel mai lung pod din judeţul Argeş, cu o deschidere de 228 de metri, care asigură legătura între autostrada A1 şi DN 7 Piteşti-Bucureşti, a fost inaugurat, joi seară, după ce vechea construcţie, care datează din anul 1947, a ieşit din garanţie, fiind afectată şi de inundaţiile din 2001 şi 2005, potrivit Mediafax.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, podul a fost construit într-un timp record, respectiv nouă luni, acesta fiind cel mai lung pod din judeţ.

“Realizarea lui este un record, în mod normal neputându-se face în mai puţin de un an şi jumătate. Noi am reuşit să îl construim în nouă luni. Este un record, şi al termenului, şi al dimensiunii, fiind cel mai lung pod din judeţ. Podul are o deschidere de 228 de metri, cu o suprastructură metalică, tabliere metalice pe trei deschideri a câte 60 de metri pe tronson, cu o greutate a întregului tablier de 753 tone”, a spus preşedintele CJ Argeş.

De asemenea, Constantin Nicolescu a spus că podul se află pe DJ 703 B şi face legătura între autostrada A 1 şi DN 7 Piteşti-Bucureşti, prin Căteasca şi Leordeni, realizarea acestuia devenind o necesitate, întrucât vechiul pod, construit în anul 1947, a ieşit din garanţie şi a fost afectat de inundaţiile din anii 2001 şi 2005.

Potrivit sursei citate, investiţia a fost realizată din fondul Solidaritatea, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Phare. Autorităţile locale nu au putut preciza cât a costat construcţia podului.

La inaugurarea podului au participat primarii din comunele care vor beneficia de acest proiect, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai Prefecturii, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Direcţiei Regionale Phare, ai constructorului şi proiectantului.

Lucrarea face parte din contractul de grant RO/017-690.01.06.03 “Normalizarea condiţiilor de trafic pe drumurile judeţene prin reconstrucţia a două poduri afectate de inundaţii în localităţile Ciomăgeşti şi Căţeasca”.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă